Två skottskadade i Malmö

NYHETER

Ensam gärningsman sprang därifrån -polisen misstänker mordförsök

Vid halv fyra natten mot onsdagen skottskadades två män i en lokal på Ahlmansgatan på Möllevången i Malmö.

Ett antal polispatruller sökte efter en ensam gärningsman som sprang därifrån.

Skottdramat inträffade i en samlingslokal på Ahlmansgatan inte långt från Möllevångstorget. Larmet till polisen kom vid halv fyra. Vid tiotiden på onsdagsförmiddagen var ännu ingen gripen, men polisen börjar nu få en klarare bild av vad som har hänt. I lokalen på Möllevången satt tre-fyra personer och spelade kort.

- In i lokalen kom en okänd man med ett vapen. Det blev bråk och han avlossade flera skott. Två av männen träffades, förmodligen av rikoschetter, säger Hans Olsson, informatör vid Malmöpolisen till Sveriges Nyheter.

Skottskadad försvann från platsen

En av de träffade fördes till sjukhus för en skada i ena benet, den andra försvann från platsen men hörde sedan själv av sig till polisen. Enligt Skånepolisens ledningscantral behöver mannen inte uppsöka sjukhus och han är förd till förhör.

Misstänker mordförsök

Gärningsmannen sägs vara mellan 20 och 30 år och ska ha sprungit från platsen i riktning mot Södervärn. Polisen rubricerar brottet som mordförsök.

– Personerna är på ett eller annat sätt kända av oss sedan tidigare, säger spaningschef Stina Karlgrund.

En teknisk undersökning ska genomföras under morgonen. Det är ännu oklart vilket slags vapen som har använts. Två personer som fanns i lokalen är förda till förhör.

Sveriges Nyheter , Daniel Persson