"Plötsligt sa det "splash" och det var vatten, precis överallt"

NYHETER

Johannes kom nästan på Sveriges nationaldag

Lille Johannes kom snabbt till världen.

Så snabbt att varken barnvakt eller epidural kunde underlätta för föräldrarna.

Läs deras egen berättelse.

Johannes var beräknad till den 14/6. Onsdagen den 6/6, alltså på Sveriges nationaldag, var det jättevarmt, så jag och mina större barn var iväg och badade på Lögarängsbadet hela dagen.

På kvällen grillade vi, och när barnen var i säng la Joni och jag oss i soffan för att titta på tv. Helt utan några förvärkar eller föraningar gick vi och la oss runt 22.30.

Efter en halvtimmes småprat i sängen sa det plötsligt "splash" och det var vatten, precis överallt. "Oj, är det dags att åka nu" säger Joni och tittar nervöst på mig. "Nej inte än" säger jag eftersom jag inte har några värkar än.

Eftersom vår barnvakt bor i Sala ringer vi efter dem vid 23.10, alltså 10 minuter efter det att vattnet gått. Efter det samtalet får jag plötsligt enorma värkar, som kommer från ingenstans med 1 minut emellan. Efter 10 minuter med dessa värkar vågar vi inte invänta barnvakten, utan vi springer över till grannen och ber henne komma in och invänta vår barnvakt, då vi måste åka.

Hann inte med epiduralen

23.30 är vi inne på förlossningen, och jag är fast beslutsam att jag måste ha epiduralbedövning om jag skall orka dessa enorma värkar, som nu kommer med 20-30 sekunders mellanrum. Tyvärr fick jag glömma min efterlängtade epidural, då jag var tvungen att börja krysta i samma stund som narkosläkaren skulle sätta bedövningen.

00.15, alltså 1 timme och 15 minuter efter att vattnet helt utan förvarning gick, är den finaste människa jag någonsin skådat född. Detta var en upplevelse jag aldrig glömmer.

Tack till alla som var där och hjälpte oss, ni var fantastiska. Ni gjorde ett kanonjobb, och agerade snabbt när ni förstod hur bråttom våran lilla pojke hade. Igår blev han 2 månader, och vi är så oerhört stolta över att vara hans föräldrar!!!