Mardrömsresan

NYHETER

68-åring utsatt för våld på buss

Foto: Hansjoachim Herz från Malmö blev våldsamt och arrogant bemött av busschauffören som skulle ta honom till hemstaden Berlin. Flera andra passagerare uppger att de råkat ut för samma problem som Herz.

Semesterresan till Berlin blev en mardröm. I Köpenhamn blev chauffören våldsam och hotade slänga av Hansjoachim Herz, 68.

– Det var fruktansvärt, säger han.

Malmöbon Hansjoachim Herz har återvänt till sin tyska födelsestad många gånger sedan han flyttade till Sverige på 1970-talet.

Men ingen gång har det gått så illa som när han i augusti valde att resa med Säfflebussen.

När Hansjoachim köpte sin resa fick han bara ett kvitto och beskedet att biljetten skulle hämtas ut ombord på bussen. Men när det väl var dags för avresa hade chauffören inga biljetter att dela ut.

– Jag blev dessutom väldigt arrogant bemött, säger Herz till Punkt SE.

Utsattes för våld

I Köpenhamn växte problemen. Chauffören på ”De Blå Bussarna“, som skulle ta Hansjoachim Herz till Berlin, vägrade att acceptera att han bara hade ett kvitto.

Hansjoachim satte sig trots det på sin plats och vägrade att gå av. Då tog chauffören till våld.

– Han drog mig i armen så jag fick ont i ryggen och axlarna i flera dagar efteråt, säger Hansjoachim Herz.

Många med samma problem

Flera andra resenärer, som var med på bussen, säger sig ha haft samma problem som Herz. Sune Pettersson från Staffanstorp, såg fram emot att fira sin 70-årsdag i Prag, men deras bussresa blev lika problemfylld som Herz.

– Chauffören hade inte våra namn på passagerarlistan, men det var inte mitt fel, så efter att ha gaggat i tjugo minuter gick vi in och satte oss, säger Sune.

Säfflebussen har inte gått att nå för en kommentar, men i ett brev till Hansjoachim Herz, beklagar vd Olof Bentén det inträffade. Herz har också fått ersättning från Säfflebussen.

Daniel Persson