Årets först födda göteborgsflicka

NYHETER

Lilla Zahrah kom till världen två timmar in på 2007

Två timmar in på 2007 och på andra dagen av den muslimska högtiden adha ied. Lilla Zahrah valde en bra tidpunkt att komma till världen, tycker hennes föräldrar.

Foto: Oscar Magnusson
Zahrah som föddes 02.19 på nyårsnatten är femte barnet för Siham Abdulla och pappa Basim Altimimi.

Det är ett par trötta men lyckliga föräldrar som hemma i Hjällbo stolt visar upp Zahrah, 49 cm och 3100 gram. Vid 17-tiden på nyårsafton åkte Siham Abdulla och hennes man Basim Altimimi in till sjukhuset och klockan 02.19 föddes Zahrah. De har inte sovit en blund på ett par dygn.

– Det är som när man har varit ute och rest, och sedan är det ju alla raketer utanför. Vi kommer nog inte att kunna sova förrän senare i natt, säger Basim.

”Vill tacka hela personalen”

Redan vid tio på nyårsdagsmorgonen åkte de hem med sitt femte barn. Sedan tidigare har de Amir, 14, och Mariam, 12, som båda föddes i Irak, Hussein, 7, född i Libyen och treårige Mohammed som föddes i Eksjö.

– Svensk sjukvård är den bästa och jag vill verkligen tacka hela personalen på sjukhuset. De har tagit så väl hand om oss, säger Siham.

Storebror Amir lovar att ta hand om Zahrah lika bra som sina övriga småsyskon.

– Det måste man göra och det är roligt med små bebisar.

Storasyster Mariam är överlycklig. Hon hade önskat sig en lillasyster.

– Jag hade tre bröder, så det är roligt.

Två pojkar hann före på Östra, men Zahrah blev 2007 års första flicka i Göteborg. På bronsplats bland årets första göteborgare – men hela familjens guldklimp.

Johanna Hillgren (.se)