Polisen: Vi hoppas snart kunna förhöra mannen

NYHETER

Den misstänkte fortfarande på sjukhus

Norge skakades på söndagskvällen av en familjetragedi. En man sköt ihjäl sina tre systrar. Hans motiv är fortfarande okänt.

– Vi har inte kunnat förhöra mannen ännu, säger Terje Kristiansen som är chef vid Oslopolisens våldsrotel till aftonbladet.se.

Larmet kom in vid 22.30-tiden till polisen. En trettonårig flicka och hennes två systrar som var 25 och 27 år låg mördade i en lägenhet i området Groruddalen i Oslo.

Någon timme senare gav sig den misstänkte gärningsmannen tillkänna. Han är bror till offren och uppgav att det var honom som polisen letade efter. Sedan bröt mannen ihop och fördes till sjukhus.

– Han vårdas fortfarande på sjukhus på grund av sitt psykiska tillstånd, säger Terje Kristiansen som är chef vid Oslopolisens våldsrotel.

Enligt honom blir det upp till vårdpersonalen att bedöma när mannen kan förhöras av polisen.

Känner ni till mannens motiv till gärningarna?

– Nej, men vi hoppas att på sikt få en bild av hans motiv så fort vi har kunnat förhöra honom.

Kan ha använt droger

Polisen hoppas nu att så fort som möjligt kunna ta in mannen till förhör för att få reda på varför han sköt ihjäl sina tre systrar.

Är ni säkra på att ni har gripit rätt person?

– Ja, utifrån den information vi har nu är vi det.

Det har förekommit uppgifter om att mannen ska ha varit påverkad av droger.

– Det är för tidigt att säga. Vi tar alltid rutinmässigt prover och det har vi gjort även i det här fallet. Vi har dock ännu inte fått tillbaka resultaten av dem, säger Terje Kristiansen.

Enligt honom är mannen inte känd av polisen sedan tidigare och det ska heller inte tidigare ha förekommit tidigare incidenter i lägenheten.

– Vi har inga uppgifter som tyder på att det ska ha förekommit bråk där tidigare. Efter vad vi har förstått ska det ha gått fredligt till där innan detta hände.

Susanna Vidlund