Jag fick träffa min stora idol

NYHETER

Fatta!, jag gick bredvid Håkan Hellström och pratade med honom som om han var vem som helst

Foto: Jessica Hagström fick inte bara en autograf av Håkan Hellström, de fick en promenad tillsammans.

Jag fick träffa min idol förra veckan.

Jag var på Håkan Hellström-konserten i Berwaldhallen, den där med Taube och Anders Berglund. Jag hade fått biljetten av min syssling i födelsedagspresent.

Jag satt på första raden iklädd min fina Håkantröja som jag har i min ägo sen någon konsert tillbaka. Jag satt i mitten, bara en meter från scenen.

Hur coolt som helst och han titta på mig flera gånger. Då går ju en dröm i uppfyllelse för en fanatisk idoldyrkare.

Självklart stannade ett par fans, däribland jag, kvar efter konserten vid artistutgången för att vänta på honom.

När han kom pratade vi med honom och alla fick en kram och autografer var helst man ville ha dem så klart. Sån är Håkan. Han tar sig tid och är alltid trevlig.

Han är liksom som alla andra fast sjunger som ingen annan kan, och han ju helt otrolig.

På scen är han bäst, inget tvivel. Man kan säga vad som helst men på scenen ger han allt.

När mamma skulle ta kort så, ja ni vet hur tekniska mammor kan vara, fick hon inte på kameran, men det gjorde inget för då fick jag hålla om honom lite extra.

Dock hade han lite bråttom för de andra i gänget hade gått i förväg till restaurangen där de skulle ha en gemensam middag, så efter en kvart var han tvungen att byta upp från oss.

Jag och min mamma, som också var med på konserten, började gå hemåt, Linnégatan fram. Då ser jag att han ska samma väg som vi.

– Håkan får vi gå med dig?

Fatta!, jag gick bredvid Håkan Hellström och pratade med honom som om han var vem som helst fast att han var göteborgaren som förgyller min dag varje gång den grånar.

Jag gick bredvid honom som får mig att falla i gråt och bara känna hur lycklig jag är varje gång jag hör Nu kan du få mig så lätt.

Visst, det var ingen lång bit jag gick med honom, men det kändes som Stockholm-Göteborg tur och retur.

Jag sa till honom att det var det häftigt att gå bredvid sin idol, och han kände samma sak när han träffade sina, sa han.

Tänk att han tar sig tid för sina fans och jag brydde mig inte alls om att jag faktiskt hade träffat honom förut efter konserter och på signering men att han inte kände igen mig.

Att få gå bredvid honom och att prata om livet och funderingar det är det bästa som har hänt.

Tack Håkan för att du orkade ta dig tid fast du nog helst hade velat gå ensam i tystnad den fina höstnatten och vara själv innan du slängde dig in i nästa vimmel.

Det är därför man tycker så mycket dig!

Läsarartikel

Läs också:

Jessica Hagström