Spådamen lurade till sig 400 000

Av: Emma Johannisson

Publicerad:
Uppdaterad:

Spåkvinnan förutsåg olycka och ville ha betalt för att skydda sina klienter.

Hon åtalas nu för att ha lurat av två personer närmare 400 000 kronor.

Spådamen ska i kontakterna med sina klienter fått dem att betala ett par tusen kronor för varje spåsession, men också större klumpsummor vid enstaka tillfällen.

Berättade om framtida problem

Den ena klienten, en tvåbarnsmamma med ett lättare begåvningshandikapp, berättar i förhör hur spådamen övertalat henne att låna 60 000 kronor.

– Anledningen till att jag skulle ta lånet var för att hon skulle hjälpa mig ta bort kommande problem, säger kvinnan i förhör.

Enligt kvinnan gick samtalen till så att spådamen frågade hur kvinnan mådde. Sedan berättade spådamen om olika problem som var på väg.

– Hon sa att om jag inte betalade skulle jag må lika dåligt som jag gjort förut. Jag kände mig hotad vid ett flertal tillfällen, säger kvinnan.

Nekar till brott

Den andre klienten är en man som sökte upp spådamen efter att han separerat från sin fru.

– Hon skulle lägga en stjärna för att hustrun inte skulle skada sig själv. Jag blev tvungen att sätta in pengar direkt, säger mannen.

Sammanlagt betalade han drygt 190 000 kronor till kvinnan.

Spådamen, en 29-årig kvinna från Göteborg, nekar till brott. Hon menar att relationerna till klienterna är vänskaplig och att de frivilligt lånat henne pengarna. Spådomarna har hon gjort gratis.

Publicerad: