Kidnappad 3-åring identifierad – tros ha dödats i demonritual

avIsabelle Nordström

NYHETER

Nu bekräftar polisen att det är kroppen efter Abdul-Ghani Wahhaj, 3, som hittats i ett provisoriskt läger i New Mexico.

Hans pappa tros ha dödat honom i en religiös ritual – eftersom han trodde att pojkens handikapp var demoner som behövde drivas ut.

I början av augusti gjorde polisen ett makabert fynd i New Mexico, USA. Elva svältande barn mellan 1 och 15 år hittades i ett provisoriskt läger Amalia, nära gränsen till Colorado, bland gamla bildäck och lastpallar.

– De såg ut som flyktingar från tredje världen. Ingen mat eller färskt vatten, inga skor och smutsiga trasor till kläder, sa polisen Jerry Hogrefe som var med vid husrannsakan.

1 av 8 | Foto: HANDOUT / TAOS COUNTY SHERIFF'S OFFICE
Här hittades de 11 barnen utmärglade och smutsiga.

Kidnappades i november

Den fruktansvärda historien uppdagades när polisen egentligen arbetade med att lösa ett annat brott – kidnappningen av lilla pojken Abdul-Ghani Wahhaj.

Det var i november förra året som treåringen fördes bort. Han och pappan Siraj Wahhaj, nu 40, gick till parken i  Jonesboro, Georgia, och kom aldrig tillbaka.

Misstankarna riktades mot fadern men det är först när polisen hittade de elva barnen som Abdul-Ghanis kropp hittades.

Först nu har polisen bekräftat att det är 3-åringen man hittat.

– Kroppens tillstånd gjorde identifieringen svår och utredarna fick ta till flera metoder för att slutligen få en identifikation, säger Alex Sanchez, talesperson för rättsmedicinska myndigheten i New Mexico, rapporterar CNN.

Abdul-Ghani Wahhaj led av hypoxisk-ischemisk-encefalopati (HIE), var rörelsehindrad och hade en hjärnskada.

Dog i ritual

Efter obduktionen är åklagarens teori är att den lille pojken dog under en religiös ritual för att jaga bort onda andar. Redan när pojken försvann riktades misstankarna mot hans pappa som var övertygad om att sonen var ”besatt av djävulen”.

Kroppen var tvättad flera gånger, inlindad i lakan och begravd i jorden. Gruppen i lägret trodde att pojken skulle återuppstå som Jesus och tala om för dem vilka myndigheter som behövde utsättas för en attack, säger åklagare John Lovelace på en pressträff.

Ännu finns ingen brottsrubricering för Abdul-Ghanis död eftersom polisen vill ha en exakt dödsorsak, skriver AP.

Gruppen på gården hade tränat barnen för att kunna genomföra ett skoldåd.

Förutom Siraj Wahhaj greps två kvinnor och två män när polisen hittade de elva barnen och kroppen. De misstänks för bland annat barnmisshandel.

Abdul-Ghani Wahhaj skulle ha fyllt fyra dagen hans kropp hittades.

Föräldrarna är oftast förövare vid mord på barn 00:27
ARTIKELN HANDLAR OM

New Mexico

Brott