Köpenhamn

Terrormisstänkt jagas i Danmark – centralstationen spärrades av

Av: 

Josefin Silverberg

Josefine Holmqvist

NYHETER

Köpenhamns centralstation spärrades av under gårdagen under jakten på en förrymd brottsling.

46-åringen som dansk polis letar efter är misstänkt i ett terrormål och har tidigare bott i Sverige, skriver Ekstrabladet.

Mannen som polisen jagar rymde från Vestre Fængsel i Köpenhamn på onsdagskvällen. Som Aftonbladet rapporterade om spärrades centralstationen i Köpenhamn av under flera timmar under jakten på den förrymde fången.

Köpenhamns centralstation spärrades av under onsdagen.

Enligt Ekstrabladet är han en 46-årig syrisk medborgare som är inblandad i ett omfattande terrormål i Italien. Han nekar till terrorbrott.

Tidningen uppger att 46-åringen har bott i Sverige en tid. Svensk polis ska ha underrättats om händelsen under gårdagen. Mannen är fortfarande på fri fot.

Steen Hansen, presstalesperson hos polisen i Köpenhamn, bekräftar att mannen rymde på onsdagskvällen och eftersöks. Han kan inte svara på om mannen flytt till Sverige.

– Det finns ingenting som indikerar att han har gjort det, men jag kan inte uttala mig om var mannen befinner sig i nuläget.

– Men polisen betraktar honom inte som en farlig person, tillägger han.

Mannen är ännu inte internationellt efterlyst.

”God relation”

Enligt Nils Norling vid polisen i Malmö har de en mycket god relation med Köpenhamnspolisen, och ett regelbundet och välfungerande informationsutbyte med dem.

– Om de behöver vår hjälp hör de av sig till oss. Om de har gjort det i detta fall är inget jag kan uttala mig, säger han.

Enligt Ekstrabladet ska fången haft besök av en 27-årig man strax innan han rymde. Den personen anhölls av polisen men har nu släppts.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Köpenhamn

LÄS VIDARE

Centralstation i Köpenhamn öppen igen

ÄMNEN I ARTIKELN

Köpenhamn

Brott