Strippfilm inför sittning tas bort

avTT

NYHETER

En reklamfilm inför en så kallad herrsittning vid Linköpings universitet stoppas.

I filmen tar en kvinna av sig sina kläder, vilket har väckt starka reaktioner.

Foto: Linköpings universitet
Kåkenhuset.

– Det normaliserar en bild av kvinnorna som objekt som ska behaga männen, säger Malin Jakobsson, vice ordförande på universitets jämställdhetsförening, till Corren.

Efter den hårda kritiken har filmen stoppats av universitetsledningen, framför allt för att den väckt anstöt och för att filmen inte är förenlig med universitets verksamhet.

"Clubmästeriet" vid civilingenjörsprogrammet inom industriell ekonomi, som arrangerar sittningen, ser dock inga problem med att festen genomförs – trots kritiken mot strippfilmen.

– I nuläget finns en efterfrågan hos medlemmarna. Många går på sittningarna. Men det behövs en ständig dialog med kåren och sektionen, säger överceremonimästarinnan Louise Fredriksson till tidningen.

Strippuppvisningar förekommer under både dam- och herrsittningar vid flera sektioner inom studentkårerna i Linköping. Redan förra veckan skrev Corren om kritiken i samband med civilekonomprogrammets damsittning. Manliga studenter har tidigare år serverat i bar överkropp och gästerna har tillåtits att dra i deras kläder.

ARTIKELN HANDLAR OM