Amerikanska flottan ber om ursäkt för jättepenis i skyn

Av: Simón Bustamante

Publicerad:
Uppdaterad:

En pilot från amerikanska flottan hade kanske lite väl kul med flygplanets joystick.

När invånarna i staden Okanoga blickade upp mot skyn möttes de nämligen av inget mindre än en jättelik penis – tecknad med rökskrift.

Penisen har fått stor spridning i sociala medier – där den både roat och förargat.

I torsdags fick Misty Waugh, bartender i staden Okanoga i delstaten Washington, en bild skickad till sig från sin 12-årige son.

Bilden föreställde inget mindre än en jättepenis i skyn – tecknad med rökskrift.

– Jag och sonen tyckte att det var rätt kul. Många har snackat om den, säger Misty Waugh till New York Post.

En pilot från amerikanska flottan verkar helt enkelt haft lite väl kul med flygplanets joystick – och bilder på jättepenisen har snabbt fått spridning i sociala medier.

Flottan: ”Ansvarslöst och omoget”

Nu har amerikanska flottan tvingats be om ursäkt för pilotens barnförbjudna skämt.

”Piloten har flugit i ett mönster som lämnat spår av kondenserad luft som för åskådare på marken liknat något obscent”, skriver flottan i ett uttalande till New York Post – och ber om ursäkt för ”denna ansvarslösa och omogna gärning.”

En internutredning har påbörjats och tills den är avslutad kommer piloten och kollegan som satt med i planet att ha flygförbud.

Vittne: ”Rätt kul”

En kvinna som fotade jättepenisen säger till lokala KREM 2 News att hon blev upprörd över att kanske behöva förklara för sitt barn vad objektet i skyn är för något.

Andra Okanoga-bor har tagit lättare på pilotens barnsliga upptåg. När Ramone Duran blickade mot skyn hade piloten precis börjat teckna penisen – fem minuter senare var mästerverket klart.

– Efter att planet ritat cirklarna längst ner förstod jag vad det var – och började skratta, säger Ramone Duran till Spokesman-Review.

– Det var rätt kul att se det. Man förväntar ju sig inte att se något sånt.

Amerikanska transportmyndigheten Federal Aviation Administration (FAA) menar att man inte kan vidta några åtgärder mot piloten, så länge som dennes upptåg inte utgjort någon säkerhetsrisk.

– Vi är ingen sedlighetspolis, säger en FAA-chef till New York Post.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN