Nyheter

Fjärde person anhållen misstänkt för perrongmordet

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

En 21-årig man har anhållits misstänkt för mordet på Umeå centralstation på morgonen den 20 juli.

Han är den fjärde personen som frihetsberövats i ärendet.

I eftermiddags beslagtog polisen även en bil på Korsgatan, ett hundratal meter från mordplatsen.

21-åringen hämtades under dagen in till förhör angående mordet på den 22-åriga kvinnan i Umeå. Efter förhöret fattade kammaråklagare Magnus Öhrn beslut om att anhålla mannen.

Han är skäligen misstänkt för mordet.

Fjärde personen

Tre andra personer har tidigare suttit anhållna misstänkta för dödsskjutningen. Först anhölls två män, en 26-åring och en 28-åring, skäligen misstänkta för mordet på kvinnan.

De släpptes senare av Umeå tingsrätt efter en häktningsförhandling.

En annan 21-åring har också varit anhållen efter att, enligt vad Aftonbladet erfar, ha erkänt gärningen. Även han släpptes senare på fri fot.

Ingen av de tre är emellertid helt avskrivna från utredningen.

– De kvarstår i utredningen, säger Peder Jonsson, informatör vid polisen i Umeå.

Beslut senast på lördag

Nu har åklagare Magnus Öhrn i Umeå anhållit ytterligare en man. Han har fram till lördag att ta ställning till en eventuell häktningsframställan gentemot den misstänkte mannen.

Vad som lett fram till att mannen nu sitter anhållen vill polisen i Umeå i nuläget inte kommentera eller redogöra närmare för.

– Jag vill inte gå in på vad som lett fram till gripandet av den här mannen. Jag vill inte kommentera några detaljer i utredningen, säger Peder Jonsson.

Beslagtagen bil

Vid halv fem-tiden i eftermiddags gjorde polisen i Umeå ett tillslag på Korsgatan i Hagaområdet, alldeles i närheten av Umeå centralstation.

– De kom hit med en bärgningsbil och fraktade bort en bil från parkeringen, berättar en boende i området som blev vittne till polisinsatsen.

Huruvida tillslaget på parkeringen har något att göra med den anhållne mannen är i nuläget oklart. Polisen vill varken bekräfta eller dementera om beslaget har att göra med mordutredningen.

– Jag vill inte kommentera vilka beslag som är gjorda, säger Peder Jonsson på Umeåpolisen.

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert: