Reinfeldt vägrar svara

Tyst från sjukvårdslandstingsrådet efter skandalbrevet

Brevet som publicerats på en hemsida från Moderaterna i Stockholms läns landsting, där unga vårdanställda uppmanas att inte rösta rött, har upprört både politiker och väljare.

Men sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt vägrar konsekvent att svara på kritiken.

Det öppna brev där M varnar unga vårdanställda att deras jobb är i fara om S tar makten i höst har skapat het debatt.

Avsändaren till brevet, Moderaternas valledare och kanslichef i Stockholms läns landsting, ­Kristoffer Tamsons försvarade i går tilltaget och sa till Aftonbladet att man räknat på S förslag att höja arbetsgivaravgiften för unga och att kostnaderna för detta motsvarar ungefär 100 ungdomsjobb inom landstinget.

"Vi kan se att S politik hotar jobb. Det som skrämmer är inte att vi informerar om det, utan att S har den typen av förslag", sa han då.

Brevet polisanmäldes också under gårdagen av en privatperson, som menar att det rör sig om valfusk.

Vill inte kommentera

Samtidigt som debatten rasar i sociala medier så fortsätter Stockholms läns landstings högst ansvariga politiker, sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt, att tacka nej till intervjuer.

När hon får frågor på Instagram om hon står bakom brevets innehåll lyder svaret att Filippa Reinfeldt inte har läst något brev men att det borde finnas en avsändare som kan svara på frågor.

Hon hänvisar vidare till moderaternas gruppledare i landstinget. Och avslutar inlägget med en bild på en sol och önskar en trevlig dag.

Aftonbladet har återigen sökt Filippa Reinfeldt för en kommentar kring brevet, men hänvisas till avsändaren Kristoffer Tamsons.

Publisert: