Tolvårig pojke svårt misshandlad i Borås

1 av 2
NYHETER

En tolvårig pojke har livshotande skador efter misshandeln i Borås på nyårsaftonen.

Polisen utreder händelsen som ett mordförsök och jagar nu en gärningsman i 25-årsåldern.

– Vi tror inte att det här var en slump att just den här pojken drabbades, säger Thomas Fuxborg, informatör vid polisen i Västra Götaland.

Pojken är tolv år gammal och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Under kvällen flyttades han till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Och på nyårsdagen är hans skador livshotande enligt polisen.

– Pojken är fortfarande inte hörd. Han ligger fortfarande med livshotande skador på sjukhuset och utgången är fortfarande oviss, säger Thomas Fuxborg.

Polisen utreder händelsen som försök till mord alternativt dråp.

”Känsliga omständigheter”

Men vad som har hänt vill polisen inte gå in på.

– Det finns omständigheter i det här ärendet som gör att de väldigt känsligt. Det som skett är synnerligen allvarligt, men samtidigt tror vi inte att det var så att den här pojken är slumpmässigt utsedd. De andra boende i området är oroliga för sina barn, men det ska man inte behöva vara, säger Thomas Fuxborg, informatör vid polisen i Västra Götaland.

Huruvida gärningsmannen och pojken har någon form av koppling till varandra vill polisen inte svara på.

Polisen förtegen

Polisen vill inte heller uttala sig om vilken typ av skador som pojken drabbats av eller om gärningsmannen använt sig av något slags tillhygge.

– Det finns omständigheter som gör att vi inte kan gå närmare in på vad pojken är utsatt för eller vad för typ av skador han har, säger Thomas Fuxborg.

Enligt polisen har det inte funnits någon hotbild mot pojken före händelsen. Polisen har i nuläget inget misstänkt motiv bakom händelsen.

På onsdagen är fortfarande ingen gärningsman gripen. Enligt polisen har den misstänkte gärningsmannen sprungit från platsen i riktning mot Boda kyrka. Mannen ska vara i 20-25-årsåldern, runt 180 cm lång och ha kortklippt snaggat hår och skägg. Han ska ha burit svarta kläder samt en reflexväst.

Det var ungefär vid 16.45 i går eftermiddag som polisen fick samtal då en ung pojke hittats svårt skadad vid Boda kyrka i stadsdelen Boda i Borås.

Vädjar till allmänheten

Misshandeln började enligt polisen på Åsvägen vid busshållplatsen Boda kyrka.

– Brottet börjar vid busshållplatsen och han hittades senare utomhus i anslutning till kyrkan. Det handlar om ett område på hundra meter, säger Thomas Fuxborg.

Enligt polisen bor pojken i närområdet.

I går kväll genomförde polisen teknisk undersökning av den nu avspärrade brottsplatsen och förhörde vittnen. Polisen är under onsdagen angelägen om fler tips från allmänheten.

– Den här gärningsmannen är okänd för oss. Så vi har ingen misstänkt och vi är jätteintresserade av att komma i kontakt med folk som kan ha gjort iakttagelser i området både före och efter brottet, säger Thomas Fuxborg.