Kent Ekeroth utslängd från krogen

Uppdaterad 2014-01-20 | Publicerad 2014-01-18

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) tvingades lämna restaurangen Nosh & Chow natten mot lördag.

Enligt krogen kränkte han en kvinnlig gäst på "ett extremt förnedrande sätt".

– De ljuger för att komma undan det faktum att de slängde ut mig på grund av att jag är SD:are, uppger Ekeroth.

Besöket på restaurang Nosh & Chow i centrala Stockholm natten till lördagen blev kort för Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth.

Efter knappt 40 minuter tvingades han lämna lokalerna efter en diskussion med krogens vakter.

– De hade en diskussion i kanske 30 sekunder, sedan gick Ekeroth och hans sällskap, säger en kroggäst.

I ett uttalande skriver Nosh & Chow:

"Personen i fråga kränkte en kvinnlig gäst på ett extremt förnedrande sätt. Han avvisades då från restaurangen som vilken gäst som helst som ej kan uppföra sig. Gästens säkerhetsvakter var närvarande under hela händelsen. Han slängde ett glas i golvet innan han lämnade".

Ekeroth: De ljuger

Kent Ekeroth menar dock att han tvingades lämna restaurangen på grund av sin partitillhörighet. Det skriver han i ett mejl till Aftonbladet:

"Efter en stund kom en värd fram och sa att jag inte fick vara kvar. Vi frågade då varför och han svarade att det är för att 'vi' är sverigedemokrater (det var bara jag som var SD:are i mitt sällskap dock) och vi hade en diskussion med värden om detta. Vi fick avsluta drinken vi redan hade köpt. Efter en stund kommer värden tillbaka och vi har en ny kort diskussion om varför vi ej får vara där. Därefter lämnade jag och mina vänner stället. Jag blev alltså ombedd att gå p.g.a. att jag var SD:are kort och gott".

Kent Ekeroth skriver också att han inte talat med någon annan på restaurangen, förutom värden.

Enligt restaurangen har du kränkt en gäst på ett extremt förnedrande sätt. Stämmer det?

"De ljuger för att komma undan det faktum att de slängde ut mig enbart på grund av att jag är SD:are", skriver riksdagsledamoten i ett sms.

Kent Ekeroth har också skickat en ljudfil till Aftonbladet som ska bevisa att han blev utslängd på grund av sin partitillhörighet.