Nyheter

Åkesson angriper Jonas Gardell

Av: 

Lisa Röstlund

NYHETER

"Homolobbyn", "Jonas Gardells billiga böghumor" och "smaklösa figurer i Prideparaden".

Så skrev Jimmie Åkesson om hbt-rörelsen i utkastet till sin bok Satis polito, skriver Expressen.

– Prideparaden är 500 000 människor som kantar gatorna. När han reducerar det till några "smaklösa figurer", är det intressant, säger Gardell till tidningen.

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson gav ut sin bok Sait polito tidigare i år.

Skriver om homolobby

Expressen redogör för ett avsnitt som rör homo-, bi- och transpersoner, som ströks innan boken trycktes.

Där tar partiledaren upp "homolobbyns framfart" och att "homolobbyn gått segrande ur striden".

Åkesson beskriver sig som "tolerant i de flesta avseenden och de hbt-relaterade frågorna är egentligen inget undantag", men uppger att han inte uppskattar "Jonas Gardells billiga böghumor. Tvärtom, hade jag varit homosexuell hade jag förmodligen aldrig tillåtit en sådan typ agera självutnämnd representant för mig. Snarare hade han och det han representerar hållit mig kvar i garderoben livet ut".

Åkesson skriver också i utkastet att det är viktigt att ta upp att de flesta homosexuella inte är som de "smaklösa figurerna i Prideparaden".

"Inte ens människor"

Han skriver att han är emot könsneutrala äktenskap, och att han som politiker inte har någon skyldighet att "legitimera normavvikelser genom särlagstiftning".

Till Expressen säger Jonas Gardell att det är märkligt att SD försöker vända sig mot hbtq-väljare, då han anser att SD är emot allt var hbtq-rörelsen kämpat för.

– Prideparaden är 500 000 människor som kantar gatorna så när han reducerar det till några "smaklösa figurer", det är inte ens människor, det är "figurer, så är det intressant, säger han till tidningen.

Aftonbladet söker Jimmie Åkesson och Jonas Gardell.

ANNONS

Den omåttligt populära Muminmuggen "Fiske" finns nu till 30% rabatt hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert: