Sms kan få maken friad

”I natt gjorde vi det fem gånger”.

Så ska den mördade Anni Dewani ha skrivit i ett sms till sin kusin under sin smekmånad.

Nu kan meddelandet fria hennes mordmisstänkta make.

Det var i november 2010 som den svenska ingenjören Anni Dewani blev skjuten till döds med flera skott i nacken under en taxifärd i Sydafrika. Hon befann sig då på smekmånad tillsammans med sin man Shrien Dewani, som förra veckan ställdes inför rätta i Kapstaden för att ha beställt mordet.

Enligt sydafrikanska myndigheter ska motivet för mordet vara att Shrien Dewani i hemlighet är homosexuell och därför organiserade dödsskjutningen för att fly äktenskapet.

Sms:et till kusinen

Men nya uppgifter i utredningen kan nu fria honom, enligt Daily mail. Tidningen skriver att det nu har framkommit att Anni Dewani under smekmånaden skickade ett sms till sin kusin där hon berättade att hon haft sex med sin man fem gånger under en natt. Dessa uppgifter kan enligt Daily Mail användas av försvaret för att slå hål på argumentet att Shrien skulle vara homosexuell.

I tidigare sms har Anni Dewani för kusinen beskrivit sin make som ”ett monster” och nämnt skilsmässa. Dagarna före sin död skrev hon ”Jag är inte alls lycklig med honom”.

Ska ha levt dubbelliv

Enligt dokumentären ”Murder on honeymoon”, som sändes på engelsk tv under sommaren 2011, ska Shrien ha levt ett dubbelliv. Bland annat ska han ha köpt sex av en manlig eskort vid flera tillfällen.

Tre män har tidigare dömts för mordet på Anni Dewani, men då en av dem pekade ut hennes make som inblandad i mordet, begärdes han utlämnad till Sydafrika.

Shrien Dewani själv förnekar såväl inblandning i mordet som att han skulle vara homosexuell.

Publisert: