Nyheter

Kristian Gidlund död - blev 29 år

Av: 

Torbjörn Ek

NYHETER

Förlorade kampen mot cancern i går

Kristian Gidlund, 29, har förlorat kampen mot ­cancern.

I går dog den uppmärksammade författaren och musikern.

”Tisdagen den 17 september strax före klockan 15 tystnade Kristians penna”, skriver familjen på hans blogg.

Kristian Gidlund gjorde ett av sommarens mest uppmärksammade ”Sommar i P1” när han berättade om sin kamp mot cancern.

I går förlorade han den.

I ett sista inlägg på för­fattarens och musikerns blogg skriver familjen:

”Kampen har varit hård och på alla sätt ojämn. Men vad hans fiende inte visste var att den angripit en människa med ett mycket stort hjärta, ett hjärta som rymde oändligt med kärlek till de ­sina. Det hjärtat var även starkt fysiskt och lät sig inte besegras utan kamp.”

Tackar för stödet

Kristian Gidlund har ­under en längre tid kämpat mot cancer i magen. Sedan 2011 har han skrivit självutlämnande om kampen mot sjukdomen på sin blogg ”I kroppen min” som lästs av flera miljoner. Bloggen har också blivit till en bok.

Nu tackar Gidlunds familj alla som läst och stöttat ­honom:

”Med detta inlägg, som blir det sista, så vill vi i Kristians närmaste familj tacka för det stora stöd som visats honom genom denna blogg. Vi önskar nu att få sörja och bearbeta Kristians minne i stillhet.”

Inlägget pryds också av Kristian Gidlunds egna ord:

”Så föll ett långsamt regn genom trädgården. Och jag gick ut för att stilla en oövervinnelig törst.”

Förutom att vara journalist och författare spelade Kristian Gidlund också trummor i bandet Sugarplum Fairy som i augusti skulle ha genomfört en sista spelning till hans ära. Men på grund av Kristian Gidlunds försämrade tillstånd ställdes spelningen in i sista stund.

Många har lyssnat

I slutet av juni sändes hans avsnitt av ”Sommar i P1”. Programmet blev ett av de mest lyssnade under hela sommaren.

I samband med att programmet sändes berättade producenten Lena Tideström-Sagström hur hon rördes till tårar under inspelningarna:

– Jag har aldrig gråtit så mycket på jobbet någonsin tidigare. Samtidigt har det bara varit en förmån. Jag känner stor tacksamhet över att få ha jobbat med Kristian. Det är ett av de finaste uppdragen jag har haft, sa hon då.

På lördag skulle Kristian Gidlund ha blivit 30 år.

Sista inlägget på hans blogg

Vid vägens slut

Så föll ett långsamt regn genom trädgården.

Och jag gick ut för att ­stilla en oövervinnerlig törst.”

Kristian Gidlund

Tisdagen den 17 september strax före klockan 15 tystnade Kristians penna. Kampen har varit hård och på alla sätt ojämn. Men vad hans fiende inte visste var att den angripit en människa med ett mycket stort hjärta, ett hjärta som rymde oändligt med kärlek till de sina. Det hjärtat var även starkt fysiskt och lät sig inte ­besegras utan kamp.

Med detta inlägg, som blir det sista, så vill vi i Kristians närmaste ­familj tacka för det ­stora stöd som visats honom genom denna blogg. Vi önskar nu att få sörja och bearbeta Kristians minne i stillhet.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT - 7 miljoner på Stryktipset. Skaffa andel i Sportbladets jättesystem | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: