Ett badrum med utsikt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Foto: PRIVAT
Så här såg det ut när badrummet byggdes på vinden. Det ligger ovanför husets groventré och har utsikt över trädgården. Den lilla avsatsen är början till balkongen.

Ett badrum på vinden – med egen balkong. Marie och Peter byggde till huset med ett helt fantastiskt badrum.

Rotborste och tvättlappar från Iris hantverk, badsalt och tvål från www.cosas.se.

När familjen växte och blev större bestämde sig Marie och Peter för att bygga till sitt gula hus vid sjön Magelungen utanför Stockholm. De tog hjälp av arkitekten Per Åström, som ritade en 20 kvadratmeter stor vindsutbyggnad med sovrum, klädkammare, badrum och balkong.

Marie och Peter ville att inredningen i badrummet skulle vara enkel och marin. Mycket inspiration, materialval och detaljer kommer från familjens stora seglarintresse.

– Vi ville ha ett badrum som - alla de månader när det inte går att vara på sjön - påminner oss om hur underbart det är, säger Marie.

Ljuset flödar in

Trots att badrummet bara är 6 kvadratmeter stort så känns det rymligt och det vetter både mot föräldrarnas sovrum och mot en liten balkong. Ljuset flödar in från två håll och de marina och noga utvalda materialen, det stilrena badrumsporslinet och spottarna i taket, ger lite extra lyx.

Från badkaret har man utsikt ut över trädgården genom de spröjsade dubbeldörrarna. Det runda fönstret och det blanka teakräcket gör att det känns som om man är på en båt.

– Resultatet blev precis som vi önskat oss – ett stilrent och annorlunda badrum fullt av praktiska och utrymmessnåla lösningar, säger Marie.

– Vi är så nöjda att vi inte gav upp när vi först inte hittade det ultimata badkaret. Helt plötsligt stod det bara där och det är verkligen pricken över i:et. Det var dyrare än vi hade tänkt oss men värt varje krona.

Text: Charlotte Wallin

Foto: Anna Evenius

5 tips från badrummet på vinden

Ta in naturen! Växter, stenar och naturmaterial som rotting eller bambu förstärker ute-känslan inne.

Satsa på textilier i bra kvalitet och neutrala färger. De håller länge och du kan lätt förändra intrycket genom att lägga till exempel färgstarka detaljer.

Leta efter produkter i fina förpackningar för ett lugnare helhetsintryck.

Panelgardinerna är upphängda i tunna gardinlister som finns i marina tillbehörsaffärer och är gjorda av plastduk i linnestruktur. De tar inte skada tav eventuell fukt. Plastduken skyddar för insyn eftersom den är ogenomskinlig!

Stimulera alla sinnen. Levande ljus, dofter, värme, musik och växter ger stunden i badrummet en extra dimension.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård