Flera olyckor i snövädret

Vid midnatt körde en långtradare av E4 vid Järna, strax utanför Södertälje. Föraren kastades ut ur förarhytten och fick föras till sjukhus.
Vid midnatt körde en långtradare av E4 vid Järna, strax utanför Södertälje. Föraren kastades ut ur förarhytten och fick föras till sjukhus.

Blixthalkan tog två liv igår.

Och snön har fortsatt att orsaka flera svåra trafikolyckor.

En lastbilschaufför slungades ut ur förarhytten när lastbilen fick sladd och körde av vägen.

Nu varnar Vägverket för ishalka i södra Sverige.

I går drabbades de södra och mellersta delarna i landet av snöovädret. Det frös till på vägarna och flera bilar körde av i halkan. Två personer dog i olyckorna.

Ishalka i Skåne

Nu varnar Vägverket för ishalka i längs hela väst – och sydkusten, då kalluft kommer in söderut och fryser på. En lågtryck drar under dagen in över Skåne med mer snö.

Redan tidigt på morgonen hade flera olyckor inträffat på vägarna.

Slungades ur lastbilen

Vid midnatt körde en långtradare av E4 vid Järna, strax utanför Södertälje. Föraren kastades ut ur förarhytten när långtradaren gled av vägen och välte. Mannen fördes med ambulans till sjukhuset.

En långtradare fick sladd och kom över på fel sida av vägen – och frontalkrockade med två personbilar strax efter halv ett i natt. Olyckan inträffade på riksväg 56, i höjd med Hjälmaresund, Eskilstuna. En man och en kvinna i en av personbilarna fick klippas ut av räddningstjänsten. Totalt tre personer fördes till Mälarsjukhuset, men mirakulöst nog blev ingen av de inblandade allvarligt skadad . Enligt polisen var vädret dåligt, med kraftigt snöfall och halka.

I Göteborg krockade en buss med tre personbilar på Skeppsbron strax efter klockan 8 på morgonen. Enligt polisen krockade bussen först med en av personbilarna, som sedan körde på de två andra bilarna. Ingen skadades i olyckan, men trafiken hejdades i drygt två timmar.

Två bilar körde av vägen efter en olycka, när en av bilarna skulle köra om en plogbil vid Hampetorp, utanför Örebro. En person fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro.

Publisert: