Föräldrar misstänks för grov barnmisshandel

NYHETER

Fyraårig flicka till sjukhus medvetslös och svårt nedkyld

En fyraårig flicka var medvetslös och svårt nedkyld när hon fördes till Sundsvalls sjukhus.

Flickans pappa har anhållits, misstänkt för grov misshandel. Även mamman misstänks för brott.

Det medvetslösa barnet togs in på sjukhuset i torsdags. Vårdpersonal misstänkte att allt inte stod rätt till och larmade polis. Flickans pappa förhördes och anhölls senare av kammaråklagare Lisa Eriksson.

"Tillräckliga skäl"

– Han har visserligen inte gjort några som helst medgivanden, men jag anser att det ändå finns tillräckliga skäl att misstänka honom för brott, säger Lisa Eriksson till Dagbladet.

Flickans mamma, som är på fri fot, har också delgivits misstanke om grov misshandel.Under torsdagen ska åklagaren ta ställning till om mannen, som är i 35-årsåldern, ska begäras häktad.

Anmäldes redan i december

Redan i december fick polisen en anmälan om att flickan kan ha varit utsatt för misshandel och vanvård. Och Lisa Eriksson bekräftar att det sedan tidigare pågår en utredning mot den anhållne.

De sociala myndigheterna i Ånge kommun har inte vidtagit någon åtgärd tidigare, trots de misstankar som funnits sedan december. Men efter att fyraåringen fördes medvetslös till sjukhus fattade socialnämnden beslut om att omhänderta flickan.

Fyraåringen är dock kvar på Sundsvalls sjukhus för vård. Enligt Dagbladet finns misstankar om att hon utsatts för våld mot huvudet.

– Hon är vid medvetande, men det är oklart hur svårt skadad hon är, säger Lisa Eriksson till Dagbladet.

Karin Henriksson, TT