”Växthuseffekten bara ett påhitt”

NYHETER

Hetsk debatt om växthuseffekten och miljön på Eftersnack i kväll

Har vi ett ansvar gentemot kommande generationer? Bör vi ta ett större ansvar för miljön och vad kan i så fall varje enskild människa göra?

I Eftersnack i kväll diskuterades vad vi är beredda att offra till förmån för miljön.

Inte mycket, menade vissa.

Det mesta, tyckte andra.

Inläggen på Tyck till ikväll hade vitt skilda budskap.

”Jag tycker alla borde bli mer sparsamma dvs inte spola vatten i onödan, ha lite kallare hemma osv och vi borde sluta köpa så mycket onödiga prylar. Alla borde använda sina mobiler tills de är sönder inte byta till en ny cool en gång om året. Men det är lättare sagt än gjort- älskar själv att shoppa”, skrev Anna.

Det var många som resonerade i hennes banor och tyckte att vi måste prioritera miljöfrågorna. Siganturen ”Beatrice” skrev: ”Vädret idag är inte som det var för bara 10-15år sedan. Bara här uppe i Norrland har vintrarna blivit varmare och med mindre snö. Jag tycker att det är hög tid att ta till med hårdhandskarna och förbättra vår miljö. Miljöfrågorna hamnar lite i skymundan, trots att det är det viktigaste just nu.”.

”Växthuseffekten bara ett påhitt”

Men det fanns också de som var av rak motsatt uppfattning:

”Den sk växthuseffekten är bara ett påhitt från marknaden för att folk ska få dåligt miljösamvete och köpa dyrare alternativa produkter. Temperaturvariationerna är helt naturliga, det är inget vi kan påverka, varken åt ena eller andra hållet.”, skrev Lars Alm.

”Jorden har alltid varit så här, växlat från is-tid till torr-tid. Det är inte mycket man kan göra åt saken. Att bilar och utsläpp bidrar till den så kallade"växthuseffekten"är nonsens,Vi som lever på jorden får bara anpassa oss till förändringarna som händer.Jorden =Miljarder år =förändringar händer”, skrev Fredrik Knows.

”Vem bryr sig?”

Det finns uppenbarligen många som tycker att vi måste ändra våra livsmönster, nästan lika många som menar att växthuseffekten bara är påhitt, och så de som inte bryr sig alls:

”Vem fan bryr sig?....jag är död innan jorden gått under ändå.”, skrev Peter.

Linda Kling