Nyheter

Clintons nya skandalkyss

NYHETER

LOS ANGELES

Nu förnedras Hillary Clinton på nytt.

Bilden där hennes make kysser en annan kvinna på munnen publiceras i dag i USA.

Samtidigt anklagas Bill Clinton för att öppet bedra sin hustru.

Det brutala porträttet av USA:s expresident målas upp av författaren Ed Klein i boken "The truth about Hillary" ("Sanningen om Hillary").

- Hillarys medhjälpare konstaterade att Bill blev än mer vårdslös när hans bok "My life" blev en bästsäljare, skriver Klein.

- Tack vare Bills rekordförskott på drygt 90 miljoner kronor plus föredragsarvoden på 76 miljoner kronor badade han i pengar - och hybris.

Högerpropaganda

Clintons läger har avfärdat boken som högerpropaganda - utgiven för att ödelägga Hillarys politiska chanser.

En del av uppgifterna är kända sedan tidigare.

- Utan närmare eftertanke inledde han en het affär med en frånskild skönhet i 40-årsåldern som bodde i närheten av familjen Clinton i Chappaqua. Han var inte diskret med romansen. Han sov ofta över hos sin älskarinna medan hans säkerhetsvakter satt på pass i en bil på hennes garageuppfart, skriver Klein.

En person med insyn i expresidentens liv säger i boken:

- Det är en sak att åka till Kalifornien och röja med kompisar och det som finns där. Men att vara indiskret med en kvinna i Chappaqua är att korsa gränsen. Det är platsen som Hillary ser som sitt hem.

Full av påhitt

Den grövsta anklagelsen i "The truth about..." rör Bill och Hillary Clintons dotter Chelsea. Klein uppger att hon är resultat av en våldtäkt - att hennes pappa förgrep sig på hennes mamma i Bermuda 1979.

- Hillary har uppgett att hon överväger att stämma bokens författare för förtal, säger en uppgiftslämnare till Drudgereport.com.

Officiellt håller dock Hillary en neutral inställning - än så länge.

- Vi tänker inte kommentera en bok full av uppenbara påhitt skriven av någon som enbart skriver för pengar, säger Philippe Reines, Hillarys talesperson.

Tidigare artiklar

Magnus Sundholm

ANNONS EXTERN LÄNK

Lyssna på en ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter