H&M stoppar Kate Moss-kampanjen

Supermodellen byts ut efter knarkavslöjandet

Klädkedjan H&M stoppar kampanjen med supermodellen Kate Moss. Detta som en följd av att det publicerats bilder på henne när hon tar kokain.

Avslöjandet att Kate Moss sniffat kokain slog ned som en bomb i fredags. I dag tisdag meddelar klädkedjan H&M att höstens stora reklamkampanj med supermodellen dras in.

– En kampanj med Kate Moss är inte förenlig med H&M:s avståndstagande från droger, säger Annacarin Björne på H&M till aftonbladet.se.

Kate Moss-kampanjen rör lanseringen av en Stella McCartneykollektion. Enligt H&M kommer lanseringen inte att påverkas utan kläderna ska finnas ute för försäljning i 400 affärer i totalt 22 länder den 10 november som planerat.

Enligt Annacarin Björne kommer Kate Moss-kampanjen att ersättas med en annan kampanj, men några detaljer vill hon inte avslöja. Hon vill heller inte avslöja hur mycket pengar H&M förlorat på supermodellens knarkfestande.

Men det är en ekonomisk smäll?

– Jag har inga kommentarer till det, säger Annacarin Björne.

Noga övervägande

Beslutet fattades efter mycket noga övervägande.

– Vi behövde helgen på oss att fatta ett väl avvägt beslut. Det viktigaste för oss är ställningstagandet mot droger, säger Björne till aftonbladet.se.

Så sent som i fredag var beskedet från H&M att kampanjen med Kate Moss skulle genomföras som planerat. Hur supermodellen och hennes agenter reagerat på beskedet att kampanjen stoppas vill H&M inte kommentera.

Läs mer

Robert Triches