Ännu en israel kidnappad

NYHETER

18-årig bosättare borta

Ännu en israel, den 18-årige bosättaren Eliyahu Asheri, befaras ha kidnappats av samma palestinska grupp som har tagit på sig ansvaret för kidnappningen av soldaten Gilad Shalit.

Om inte Israel drar tillbaka trupperna i Gaza kommer Eliyahu Asheri att dödas, enligt den militanta gruppen.

Foto: Efter att israeliska trupper gått in i Gaza har ytterligare en israel kidnappats av en palestinsk grupp.

Eliyahu Asheri har anmälts saknad av sina föräldrar och sågs senast i söndags när han skulle lifta till Jerusalem från bosättningen Itamar nära Nablus på Västbanken.

Nu menar den palestinska gruppen The Popular Resistance Committee, en av de militanta palestinska grupper som tagit på sig ansvaret för kidnappningen av soldaten Gilad Shalit, att de håller Asheri fången på Västbanken, uppger nyhetsbyrån AP.

Kräver uttåg från Gaza

Efter att Israeliska trupper i natt gick in i Gaza har en person som kallar sig Abu Abir och är talesperson för The Popular Resistance Committee sagt till den arabiska tv-kanalen Al-Jazeera att Asheri kommer att dödas framför tv-kameror om inte Israel drar tillbaka sina trupper. ”Vi håller på att förlora tålamodet”, säger gruppen i ett uttalande.

Israeliska myndigheter har ännu inga säkra bevis på att Popular Resustance Committee verkligenhåller Ashari fången, men för Al-Jazeera har gruppen uppgett även Asharis mellannamn Pinchas, vilket då ännu inte kommit ut i medier. Enligt Radio Israel har det fått myndigheterna att ta mycket allvarligt på gruppens påstående att de kidnappat Ashari.

Läs mer om attacken i Gaza

Karin Thurfjell