Onanerande domare dömd till fängelse

Publicerad:
Uppdaterad:

Dömde i mordfall - och använde vakuumpumpen

Samtidigt som han dömde i bland annat en mordrättegång passade domaren på att onanera med hjälp av en vakuumpump som han gömt under ämbetsdräkten. För det har domaren dömts till fängelse och böter.

Donald Thompson.
Foto: AP
Donald Thompson.

Aftonbladet.se har tidigare berättat om den 58– årige domaren Donald Thompson som åtalats för att ha onanerat med hjälp av en vakuumpump under flera rättegångar. Thompson nekade, och sa att vakuumpumpen som hittades på hans ämbetsrum var en skämtgåva från en vän och att han aldrig använt den.

Men bevisningen mot domaren var gedigen. Det hela uppdagades när en polis som vittnade i en mordrättegång såg en skymt av pumpen under domarens dräkt. Under en paus lyckades han också fotografera sexhjälpmedlet, skriver amerikanska medier.

Lät som en cykelpump

Under utredningen vittnade också jurymedlemmar om att underliga ljud, liknande en cykelpumps läten, hade hörts i rättssalen under rättegångar där Thompson dömt. När de frågade Thompson om ljuden sa han att han inte hört något men skulle lyssna efter det i fortsättningen.

En stenograf berättade också att hon hört ljuden under en rad rättegångar, och dessutom sett domaren använda pumpen ett 15-tal gånger. Hon förklarade att hon inte vågat anmäla Thompson i rädsla för repressalier. Polisen fann också spår av sperma på ämbetsdräkten.

Kan mista pensionen

Rätten fann det bevisat att Thompson onanerat under minst fyra rättegångar. För det döms han till ett års fängelse och samanlagt 40 000 dollar i böter. Thompson, som är gift och har tre barn, är nu pensionerad och eftersom han registreras som en sexförbrytare riskerar han att förlora sin pension från staten.

Thompson verkade i Sapulpa i Oklahoma, men rättegången mot honom hölls inte på hans tidigare arbetsplats utan i närliggande Bristow.

Karin Thurfjell

Publicerad: