Ta bilen till bakverken

1 av 3 | Foto: Taxinge slott - kakslottet. Foto: Sara Ringström
NYHETER

Har du en vän med bil? Gör en utflykt där destinationen gör magen glad.

Aftonbladet Krogliv tipsar om resmål med smak för det goda.

TAXINGE SLOTT Nykvarn

Sex mil från Stockholm ligger Taxinge slott. Här finns en mycket populär kak- och tårtbuffé som förlänat stället smeknamnet ”kakslottet”.

CAFÉ JULITA SKANS

Julita gård

En långutflykt (lite mer än två timmar med bil) kan man göra till Julita gård, ett stort gods där Sveriges Lantbruksmuseum huserar. Här kan man kolla på djur och växter, barnen kan hälsa på Pettson och Findus. Sen kan man fika på cafét inne i herrgårdsparken och dricka Julitas eget herrgårdste.

SALTÅ CAFÉ Saltå kvarn, Järna

Café i lantlig och gammaldags miljö med ekologiska bakverk. Mysig uteservering i trädgård vid liten å.

TYRESÖ SLOTTSKROG Tyresö slott

Här kan man äta både lunch och middag, till exempel en akvavitgravad oxfilé med valnötscreme. Restaurangen omges av en vacker slottspark i engelsk stil som slutar vid vattnet. Bonus: det sägs finnas ett spöke på slottet.

CAFÉ NOTHOLMEN Tyresö slott

Ligger alldeles intill Tyresö slottspark. Så är du mer sugen på våfflor, pannkakor och annan fika är det här stället för dig. Har även ett galleri med utställningar. Den som vill spelar kubb kan få låna ett spel på cafét.

HÄRINGE SLOTT Västerhaninge

Slottscafé som är öppet varje dag med enklare meny på dagtid, bistromeny kvällstid. Mot avgift kan man få bada i den tjusiga slottspoolen, 75 kronor för de stora och 25 för de små.