Stockholm värsta stan att plugga i

Sämst i Sverige.

Nu sågar Stockholms studenter sin egen kommun.

Studentvänligheten får bottenbetyg.

Universitetets studenter gillar inte Stockholm.
Universitetets studenter gillar inte Stockholm.

Stockholm är Sveriges största studentstad, men långt ifrån den bästa. Studenterna visar ett missnöje med hur kommunen bemöter dem.

Det visar den undersökning som tidningen Studentliv har gjort. På listan som mäter studentvänligheten hos landets kommuner hamnar Stockholm längst ned.

Attitydproblem

En orsak till jumboplaceringen sägs vara attitydproblem.

- Historiskt sett har det länge funnits en dålig attityd från kommunens sida. Efterfrågan på att få studera i Stockholm har alltid varit stor. Kommunen har inte behövt anstränga sig för att locka nya studenter, säger Oskar Reimer, ordförande i Stockholms studentkårers centralorganisation.

Dålig information

Huvudstadens studenter är främst missnöjda med att kommunen inte välkomnar nya studerande på ett bra sätt, att de är dåliga på

att ge information och att kåren får för lite stöd.

Både Stockholm och Solna, som är näst sist på listan, ligger långt efter övriga kommuner vad gäller kontakter med högskolestuderande.

- Jag tycker inte att vi gör ett dåligt jobb i dag, men naturligtvis går det att göra allting mycket bättre. Nu får vi ta reda på mer i detalj vad studenterna är missnöjda med, säger Anette Norberg Sandström, chef på kommunikationsavdelningen på statsledningskontoret.

Jonas Andersson

Publisert: