Nyheter

Kidnappad man hittades bakbunden

totalt utbränd Bilen som tillhörde 21-åringens föräldrar hittades helt utbränd.

totalt utbränd Bilen som tillhörde 21-åringens föräldrar hittades helt utbränd.

Foto: Oskar Lürén

NYHETER

Gnesta

Den 21-årige mannen slogs ner och vaknade med bindel för ögonen och händerna bakbundna.

I 20 minuter var han i de misstänkta kidnapparnas våld innan han dumpades i ett dike, uppger mannen i ett förhör.

Mannen misstänks ha blivit kidnappad utanför Nyköping natten till måndagen och kunde på morgonen själv berätta om bortförandet. Han var enligt egen utsago på väg mot sörmländska Björnlunda när han stannade för att hjälpa en man som han trodde hade motorproblem.

– Då kommer två för honom okända män fram. De tvingar in sig i bilen och slår omedelbart ner 21-åringen, säger Christina Holm, presstalesman för polisen i Sörmland.

Händerna bakbundna

När 21-åringen vaknade upp hade han bindel för ögonen och hans händer var bakbundna. Han berättar i förhöret att de åkte cirka 20 minuter innan bilen stannade. Vad som sedan hände är oklart, men en privatperson hittade honom på måndagsmorgonen i ett dike utanför Björkvik, flera mil från platsen där han stannat för att hjälpa mannen vid vägkanten.

Händelsen ska ha inträffat runt midnatt, men 21-åringen säger i förhöret att han inte kan ge någon exakt tidpunkt för bortförandet. Strax efter klockan tolv på natten ska han ha ringt sina föräldrar och berättat att han blivit nerslagen och bortförd av en eller flera personer någonstans utanför Björnlunda i sörmländska Gnesta kommun.

Bilen återfunnen

Inte långt den plats där han påträffades hittade poliser i en helikopter från Stockholm den efterspanade bilen – en grön Saab som ägs av mannens föräldrar. Bilen var utbränd, och det är osäkert om den tekniska undersökningen av den kommer att ge något.

Polisen har ännu inga hypoteser om motiv bakom den misstänkta kidnappningen. 21-åringen är sedan tidigare okänd hos polisen, och det finns inga misstänkta för brottet.

Per Mattsson/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu fortsätter sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter