Polisen: Bomben var skarp

NYHETER

Ytterligare två män anhållna i sin frånvaro

SOLNA/STOCKHOLM

Bomben som satt fasttejpad på den 29-årige mannen betecknas som skarp av polisen. Utlösare och sprängmedel har hittats.

Ytterligare två män har anhållits i sin frånvaro misstänkta för människorov.

Västerortspolisen höll presskonferens vid lunchtid på måndagen. Där meddelades att den bomb som satt fasttejpad på en 29-årig norrman betecknas som skarp.

– Att det finns någon form av sprängämne inuti den är helt klart, säger Diana Sundin, informationsansvarig vid Västerortspolisen.

– Där finns någon form av utlösare och någon form av sprängmedel.

Människorov

Undersökningen kring bomben kommer dock att fortsätta fram till fredag, och sprängämnet kommer att skickas till SKL för analys.

En man greps i går och anhölls misstänkt för inblandning i dramat. Ytterligare två män, en född 1953 och en född 1982, har anhållits i sin frånvaro, misstänkta för människorov. Båda är hemmahörande i Stockholm och är kända av polisen sedan tidigare.

Polisen har också tagit en bil, enligt uppgift en Saab, i beslag. Bilen tillhör en av de män som anhållits i sin frånvaro och påträffades i närheten av den plats där dramat utspelade sig.

- Vi jobbar nu på att plocka in de två misstänkta, säger Diana Sundin.

Skyddat boende

29-åringen bor nu på ett skyddat boende och han är mycket skärrad enligt polisen.

- Han är mycket medtagen och det har varit svårt att få något ur honom. När vi pratade i går sa han att "någon ska strimla mig i bitar", säger Diana Sundin.

Polisen har inga uppgifter om att mannen skulle utsatts för tortyr av sina kidnappare och han hade inga synliga skador som skulle kunna tyda på detta. Att han har hållits fången i lägenheten mot sin vilja i flera dagar tycks dock stå klart.

Läs mer:

Anna Lindström, Mia Carron