Fyll korgen - på nolltid

Foto: äntligen premiär Rickard Lebbin, Veronica Westman, Emil Hoolme och Linda Sundberg njuter av årets första picknick i Rålambshovsparken i Stockholm. De råder alla att ta med en varm tröja då det kan bli kallt fram mot kvällen.
NYHETER

Glöm kletiga mackor och blöta rumpor.

Aftonbladets picknick-akut hjälper dig till den perfekta korgen på nolltid.

- Melonsallad, en wrap och en flaska Riesling lägger jag i min korg, säger Mat-Niklas Ekstedt.

Gräset är grönt och torrt, termometern har nått över 20 grader och solen skiner. Det är dags för vårens första picknick.

Med picknick-akutens enkla tips slipper du jobba i köket i timmar för att få till en riktig gourmetstund i det fria. Filt, kniv, kylväska, wrap, frukt, sallad, vin, öppnare och glas i korgen är allt som behövs. Sedan kommer du aldrig att vilja äta inomhus igen.

Satsa på flaskor

- Det viktigaste att tänka på är att hålla dressingen borta från brödet, annars blir det sunkigt i värmen. Ta med den i en burk vid sidan av istället, säger tv-kocken Niklas Ekstedt.

Och lämna bag-in-boxen hemma.

- Den är onödigt tung, går inte ner i picknick-korgen och du ska ändå inte bli dyngrak. Satsa på en flaska lättdrucket, medelfylligt vin istället. Och kyl det innan du går, det gäller både rött och vitt, säger vinexperten Ulrika Karlsson.

Redan i går var Rålambshovsparken i Stockholm fylld av hundratals människor på filtar.

Mat-Niklas snabba och enkla picknick-tips

”Glöm inte”-lista

– det enda du behöver förutom maten och drycken för en perfekt picknick.

Läs mer:

Jill Sjölund