Vandrar 400 mil i Star Warsdräkt – för välgörenhet

avYlva Mossing

Foto: Getty Images
Planen är att vandra fyra mil om dagen, fem dagar i veckan.

Hans herre Darth Vader må ha gått över till den mörka sidan. Men iklädd sin stormtrooper-dräkt kämpar Jacob French helt klart på de godas sida.

Han ska vandra genom hela Australien för att samla in pengar till välgörenhet.

Foto: Getty Images
Jacob French ska vandra genom hela Australien för att samla in pengar till välgörenhet.

20-årige Jacob French är medlem av den 501:a legionen av stormtroopers, en internationell grupp entusiaster som klär sig i Star Wars-kostymer för välgörande ändamål. Nu har han antagit utmaningen att vandra de dryga 4 000 kilometrarna från Perth i västra Australien till Sydney i öster för att samla pengar till Starlight Foundation, en välgörenhet för barn med livshotande sjukdomar, skriver Huffington Post.

50 000 dollar

Planen är att vandra fyra mil om dagen, fem dagar i veckan. Och att samla in 50 000 australiensiska dollar – omkring 345 000 svenska kronor – innan han når Sydney. Trots att resan bara börjat har French redan dragit in dryga 3 500 australiensiska dollar via internetbidrag, enligt projektets hemsida.

French, som också kallar sig "TK-6283" på projektets hemsida, deltog i oktober 2010 i en halvmara på 21 kilometer – även då iklädd den vita rustningen. Sedan dess har han dock anpassat stormtrooper-dräkten, som visade sig vara både varm och otymplig.