Såg gänget på T-banan

Publicerad:
Uppdaterad:

Vittnet Therese mötte de anhållna före misshandeln av Fredrik Reinfeldts son

PRATADE OM SINA PLANER Lärarstudenten Therese hamnade i samma tunnelbanevagn som ungdomsgänget med åtta killar. ”Jag hörde att de pratade om att de skulle slå Reinfeldts son så jag lyssnade noga på allt de sa”, säger hon till Aftonbladets reporter.
PRATADE OM SINA PLANER Lärarstudenten Therese hamnade i samma tunnelbanevagn som ungdomsgänget med åtta killar. ”Jag hörde att de pratade om att de skulle slå Reinfeldts son så jag lyssnade noga på allt de sa”, säger hon till Aftonbladets reporter.

Två tonåringar sitter anhållna misstänkta för misshandeln av statsministerns yngste son.

Nu träder ett vittne fram och berättar om hur ungdomsgänget planerade överfallet.

– De satt på tunnelbanan och sa att de skulle slå Reinfeldts son, säger Therese.

I gårdagens tidning skrev Aftonbladet om den brutala misshandeln.

Det var i fredags kväll och under natten till lördagen som Fredrik Reinfeldts 16-årige son överfölls och misshandlades vid tre olika tillfällen. Först vid en hemmafest i Alvik och senare två gånger inne i centrala Stockholm.

Utanför restaurang East vid Stureplan blev han nedslagen med en flaska och sparkad i huvudet. Statsministerns son förlorade medvetandet under en stund men räddades av en vakt från restaurangen.

Sökte skydd

Han sökte senare skydd vid nattklubben Sturecompagniet där polisen hämtade upp honom och skjutsade honom till akuten på S:t Görans sjukhus.

Enligt flera källor ska ungdomsgänget ha planerat att attackera just statsministerns son.

I fredags kväll åkte den 24-åriga lärarstudenten Therese på tunnelbanans gröna linje in mot city. Vid Alvik station klev ett ungdomsgäng om åtta killar ombord.

– Jag hörde att de pratade om att de skulle slå Reinfeldts son så jag lyssnade noga på allt de sa. De verkade inte veta vad han hette men de var väldigt sura på honom, säger Therese.

Hon uppfattade att flera av ungdomarna var emot planerna.

När hon i söndags läste om överfallet i Aftonbladet blev hon illa till mods och nu ångrar hon att hon inte gjorde något för att stoppa deras planer.

”De var välklädda”

– De var så välklädda och unga, jag trodde inte att de menade allvar. Nu inser jag att jag hade en chans att göra något – men jag tog den inte. Det känns tungt, säger hon.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har inte velat uttala sig om misshandeln.

– Det sitter två anhållna och nu hör vi så många vittnen vi kan, säger Suss Lindström stationsbefäl på Normalmspolisen.

Enligt advokat Patrik Lindblom nekar hans klient, som är 16 år, till brott.
 

Fotnot: Therese heter egentligen något annat.

Publicerad: