Man och kvinna hittade döda på gård

avAnders Munck, Josefin Berglund

Det äldre paret dök aldrig upp till onsdagens körövning.

Då fattade vännerna oro och åkte hem till parets gård - där de hittades mördade.

– De har blivit rått avrättade, säger Thord Haraldsson vid länskriminalen i Västra Götaland.

Polisen har spärrat av ett stort område runt en gård i Långared, 15 kilometer norr om Alingsås. Två kroppar har hittats på platsen, en kvinna och en man. Enligt polisen är de döda ett gift par som är födda på 1940-talet.

Skulle hämtas för körövning

Paret skulle under onsdagen ha befunnit sig på körövning tillsammans med några vänner. Men när paret inte dök upp började vännerna att fatta oro och åkte därför hem till gården, uppger polisen.

– De hittade inte familjen och tittade sig omkring. De hittade mannen i ladugården och sedan fann man kvinnan mördat i huset, säger Thord Haraldsson vid länskriminalen i Västra Götaland.

Togs in på förhör

Grannar och vänner - totalt nio personer - som samlats på gården tog sig in i ett garage, där polisen hittade dem när de anlände till gården.

Sju av dem togs sedan in på förhör.

Förklaringen till att två av de nio inte togs med för förhör är att de var barn, enligt en obekräftad uppgift.

SOS Alarm och polisen fick information om händelsen vid 14.30-tiden.

När polisen kom till platsen hittade de först den döde mannen i en lada.

– Vi hittade först manskroppen. Sedan upptäckte vi de nio personerna garaget, som ligger på samma tomt som ladan. Därefter hittade vi en död kvinna i ett boningshus på tomten, säger Ulla Brehm, presstalesman på polisen i Västra Götaland till Aftonbladet.

Anhöriga underrättade

Det döda parets anhöriga är underrättade.

Gården är avspärrad och polisen håller på med en teknisk undersökning som inte blir färdig förrän tidigast i morgon.

I kväll pågick fortfarande förhör på polisstationen i Alingsås och polisen fick in en del tips. Man har dock ännu ingen misstänkt för brottet, som rubriceras som mord.

– Vi vädjar till allmänheten om alla iakttagelser i området. Både i går och i natt och även tidigare, säger Thord Haraldsson.

”Väldigt otäckt”

Boende i närområdet som Aftonbladet pratat med upplever händelsen som obehaglig.

– Jag brukar promenera förbi där och det är alltid så lugnt. Det känns väldigt otäckt. Det är ett så litet samhälle att alla blir berörda, säger en boende i området.

Missionskyrkan i Långared kommer att hållas öppen under kvällen.

– Vi ska prata med folk och hjälpa dem att bearbeta det som hänt, säger Ulf Efraimsson, ordförande i Missionskyrkans församling i Långared.