Minst elva döda i USA:s snökaos

1 av 5 | Foto: Ett träd har fallit över en bil i Worchester, Massachusetts.
NYHETER

Minst elva personer har omkommit efter helgens snöoväder på USA:s folktäta östkust.

Och snön fortsätter att skapa kaos.

Kring 3,1 miljoner hushåll var sent på söndagen utan el.

Allra värst var det i Jaffrey, New Hampshire.

Där uppmättes djupet till 80 centimeter, enligt vädertjänsten.

Men ett område som sträcker sig hela vägen från Maryland till Maine är drabbat av det plötsliga ovädret, och snön blir extra farlig då höstlöven inte hunnit krattas bort.

Livsfarliga isbanor

Kombinationen av blöta, hala löv och fallande snö bildar livsfarliga isbanor längs vägarna. Vägar, järnvägar och flyg har alla drabbats av blixthalkan.

Minst fyra sjukhus drivs nu av generatorström och undantagstillstånd har utlysts i New Jersey, Connecticut, Massachusetts och delar New York.

Även kylan i sig är ett stort problem, och runtom i drabbade områden har kommuner slagit upp portarna till lokaler där frusna amerikaner kan värma sig.

Elva döda

Hittills har elva personer omkommit i samband med olyckor på grund av snön, uppger AP. Minst fem av dem i Pennsylvania. Två bilolyckor med två dödsoffer vardera inträffade under söndagen i förorter till Philadelphia, och i ett av stadens hus satt en 84-årig man och sov i sin fåtölj när snötyngda träd föll på hans hem och gick rakt genom taket och krossade mannen.

Fallande kraftledningar

Trafikolyckor har också dödat människor i Connecticut, New York och New Jersey, och i den sistnämnda delstaten dog en man i lördags i en villabrand som utlöstes av en nedfallen kraftledning.

En liknande olycka inträffade i Springfield, Massachusetts, när en man som var ute på gatan träffades av en fallande kraftledning.