Kvinna tvingad bajsa utomhus under tarmkurs

Kursgård tvingas betala skadestånd

Tarmkursen fungerade lite för bra.

När det var dags att uppsöka toaletten blev kön så lång att en kvinna tvingades springa ut på gården.

Nu ersätts hon efter att ha tvingats bajsa utomhus – framför övriga kursdeltagare.

Kursen i hawaiansk tarmrening genomfördes på en kursgård i Ångermanland.

Men för en kvinna blev inte kursen alls vad hon hoppats. Dels var den ett par dagar kortare än liknande kurser, dessutom med ett högre pris.

Och så fanns det för få toaletter.

För lång kö

Efter en övning blev kön nämligen så lång att toaletterna inte räckte till.

Kvinnan, som anmält kursgården, hade blivit nödd och tvungen att utföra sina behov ute på gården, till övriga kursdeltagares beskådan.

”I detta fall har deltagarna varit hänvisade till någon av det fåtal vattenklosetter som funnits på anläggningen, och då efter principen först till kvarn, varvid ska beaktas att väntan på sin tur av förklarliga skäl inte varit möjligt eller lämpligt”, skriver Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i sitt beslut.

Får ersättning

Kursgården tvingas nu betala tillbaka 1 000 kronor till kvinnan, då det borde funnits toaletter till samtliga kursdeltagare.

”Vilken syn deltagare i en kur av detta slag har på behovet eller betydelsen i övrigt av att enskilt kunna sköta tarmtömning kan säkert variera. Nämnden tillåter sig dock utgå från att det stora flertalet föredrar, och rent av tar för givet, att möjlighet finns till tarmtömning i enskildhet, om inte annat framgår av informationen om arrangemanget”, skriver ARN.

Publisert: