Död kropp hittad i kanal i Trollhättan

avErik Olsson, Mattias Carlsson

NYHETER

Var halvnaken och ska ha legat länge i vattnet enligt räddningstjänsten

Foto: Foto: KAMERAPRESS

En död kropp hittades flytande i vattnet norr om Klaffbron i Trollhättan på onsdagen.

– Den har legat ett längre tag i vattnet, säger Liza Engström, tillfälligt inte befäl på polisen i Trollhättan.

Området kring kanalen är ett populärt promenadstråk och det var en privatperson som fick syn på kroppen och larmade polisen. De tillkallade i sin tur räddningstjänsten som iklädda överlevnadsdräkter gav sig ut på isflaken i kanalen och fiskade upp kroppen.

Flytit upp från botten

– Förmodligen har den flytit upp från botten när isen nu börjat brytas upp, säger Jan-Erik Andersson, insatsledare på räddningstjänsten.

Han förklarar att kroppen var naken på överkroppen men hade någon form av kläder på underkroppen och strumpor på fötterna.

– Det är svårt att säga exakt hur länge den legat i vattnet men minst ett par månader. Det är kallt i vattnet och förruttnelsen går långsamt men kroppen var ändå rejält uppsvälld, säger Jan-Erik Andersson.

Svårt säga om kroppen utsatts för brott

Enligt polisen gör det dåliga skicket på kroppen även att det är svårt att avgöra om den utsatts för något brott.

– Vi ska leta igenom uppgifter om försvunna personer. Men det finns ingen uppenbar koppling till något aktuellt fall som vi känner till just nu, säger Liza Engström.

Uppdatering 17.20: Troligtvis en ung man från trakten

Uppgifter till Aftonbladet gör dock gällande att det troligtvis handlar om en ung man från trakten som försvann efter att ha kastat sig i kanalen i mitten av november förra året.

Uppdatering 18.14: Polisen bekräftar

Polisen bekräftar enligt Sveriges Radio Väst att den omkomne är den man i 20-årsåldern som förvann i november. Det finns ingen misstanke om att något brott har begåtts.