Finländska hånet mot Trump – vill se honom smälta

avMalin Wigen

NYHETER

En klimatgrupp i Finland samlar in pengar för att karva ut USA:s president i en glaciär, skriver Business Insider.

En finsk klimatgrupp vid namn Melting Ice, försöker att samla in en halv miljon dollar, vilket motsvarar cirka fyra miljoner svenska kronor, för att kunna karva ut Donald Trumps ansikte i en glaciär. Projektet har fått namnet ”Project Trumpmore”.

Den global uppvärmningen är en av dagens största och viktigaste problem som vi har att handskas med. Det är fortfarande människor som ifrågasätter om det verkligen är ett problem som existerar. Vi vill bygga ett monument för alla oss så att vi kan se hur lång tid det tar innan skulpturen smälter. Vissa saker tror inte människor förrän de får se det med egna ögon”, säger organisationens talesperson Nicolas Prieto i ett pressmeddelande.

Foto: Project Trumpmore

Donald Trump är känd för att förneka klimatförändringar och den globala uppvärmningen i synnerhet – han har avfärdat det hela som lurendrejeri. Han hävdar bland annat att då det är kallt väder så är det ett bevis på att klimatförändringar inte finns alls. Även bland hans närmsta krets finns liksinnade, skriver Business Insider.

Om de lyckas att få in pengar kommer de att dokumentera det hela och sända live från skulpturen som planeras bli 35 meter hög.

Pengarna, golfen, äktenskapen – här är fem fakta om Trump 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM