Efter Värnamo-bråket: Sju anhållna för mordförsök

avIsabelle Nordström

I går blev en man knivskuren, skjuten och påkörd av en bil i Värnamo och flera andra skadades.

Nu har åtta personer har anhållits misstänkta för olika brott i samband med bråket – sju är misstänkta för försök till mord.

– Offentliga försvarare för de misstänkta begärs nu under lördagsmorgonen, säger åklagare Jessica Andersson i ett pressmeddelande.

Strax efter klockan 17 på fredagseftermiddagen larmades polisen till en adress i centrala Värnamo efter larm om skottlossning. Det var rörigt på platsen och polisen arbetade inledningsvis med att förhöra vittnen för att få en bild av vad som har hänt.

Flera personer fick föras till sjukhus. När bilden klarnade visade det sig att skadorna var både skott- och skärskador och en person hade dessutom blivit påkörd av en bil. Polisen inledde en särskild händelse och hade omfattande resurser på plats.

– Jag såg polisen ute vid E4 där de stod och drog fram automatvapen. Sen åkte de in i Värnamo och hade på sig full mundering med rånarluvor och västar, sa ett vittne till Aftonbladet.

Misstänkta för mordförsök och vapenbrott

Tungt beväpnad polis var på plats vid sjukhuset. En kvinna greps efter att ha försökt gömma ett vapen på toaletten på akuten, enligt Aftonbladets källor.

Ingen av de skadade har livshotande skador, enligt polisen.

Sent under fredagskvällen delgavs åtta personer om misstanke om mord.

– Någon timme efter midnatt beslutade jag att anhålla sju personer på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och en person på sannolika skäl misstänkt för vapenbrott. Offentliga försvarare för de misstänkta begärs nu under lördagsmorgonen, säger kammaråklagare Jessica Andersson i ett pressmeddelande.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska den våldsamma händelsen ha sin upprinnelse i en konflikt mellan två familjer.

Söker vittnen

Ett vittne som befann sig i området berättar att det hördes något som liknade skott som avfyrades.

– På platsen såg jag sen en större grupp människor och det var bråk, de sparkade på någon och det såg väldigt obehagligt ut, säger vittnet.

Nu söker polisen vittnesuppgifter från bråket.

– Har man sett något som kan sättas i samband med det här är man välkommen att höra av sig till oss, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen i Region öst.

Har du sett något? Ring polisen på 114 14.

1 av 4 | Foto: LÄSARBILD
ARTIKELN HANDLAR OM

Värnamo

Brott