Moderaterna sågar Löfvens satsning

Moderaternas partisekreterare Kent Persson.
Moderaternas partisekreterare Kent Persson.

GÖTEBORG. Stefan Löfven lovar att Sverige har lägst arbetslöshet i EU 2020 om Socialdemokraterna vinner valet nästa år.

Men jobbmålet imponerar inte på Moderaterna.

– Det här är inget annat än siffertricksande och luftmål, säger partisekreteraren Kent Persson.

Dagens stora nyhet på S-kongressen i Göteborg lanserades under partiordföranden Stefan Löfvens inledningstal. S-ledaren meddelade att partiet satt upp som mål att arbetslösheten i Sverige ska vara lägst i EU 2020 om partiet vinner valet nästa år.

Löfven gick också till kraftig attack mot en regering som han beskrev som initiativlös och nöjd trots en arbetslöshet på 8,2 procent.

Moderaterna kritiska

Men Löfvens mål med jobben imponerar inte på Moderaterna. Enligt partisekreteraren Kent Persson så saknar Löfven trovärdighet i frågan.

– Han ger inte besked om vilka han ska genomföra den här politiken med. Men det är också så att det här inte är annat än siffertricksande. Nu sätter Socialdemokraterna luftmål med arbetslösheten och det går i skarp kontrast mot den politik som de för. Det saknar helt konkreta åtgärder, det duger inte, säger han.

Enligt Persson så har S lagt förslag i riksdagen som innebär 30 miljarder i skattehöjningar.

– Det är klart att det höjer arbetslösheten. Vi är däremot konkreta i vilken politik vi vill genomföra, så att människor sätts i arbete.

”Vi har återupprättat arbetslinjen”

Enligt Kent Persson så har regeringen inte misslyckats med jobbpolitiken, trots att arbetslösheten är 8,2 procent.

– Vi har återupprättat arbetslinjen. Det är 200 000 fler i arbete i dag än det var 2006. Det har dessutom så att Europa och stora delar av världen har genomgått en lågkonjunktur och ekonomisk kris. Det har påverkat även Sverige, men vi har klarat oss förhållandevis väl. Det finns mer kvar att göra för oss, absolut. Men vi har kommit en bra bit på vägen, säger han.

Publisert: