Nyheter

En man död efter krock med träd

Av: 

Joakim Carlson

En man dog efter att ha kört av vägen och in i ett träd.

Foto: Gobiten.se

NYHETER

Det har varit en tung vecka i den svenska trafiken – i morse omkom en man utanför Sundsvall efter att ha kört av vägen.

Och i Göteborg låg spårvagnstrafiken nere efter en olycka.

– Kontaktledningen är reparerad, strömmen tillbaka och många men inte alla vagnar rullar, säger man på spårvägens trafikledning.

Vintervädret har i veckan skapat kaos runt om i Sverige. I onsdags lamslogs stora delar av Stockholmsområdet efter att kraftigt snöfall dragit in – och kollektivtrafiken stod länge helt stilla.

Svarta siffror i trafiken

Fyra personer miste även livet i trafiken där väglaget och de kraftiga vindarna till slut tvingade polisen att gå ut och varna om livsfara.

Även i går ställde vinterns intåg till det runt om i landet. Det kyliga vädret klättrade under dagen upp längs Norrlandskusten och SMHI gick ut med klass 1-varning.

En hel del av de svenska vägarna blev även rödlistade av Trafikverket.

– Det kommer vara besvärligt väderläge även i dag, problemen kommer hålla i sig men det blir inte lika extremt som i går, berättade Jonas Bengtsson, vid Trafikverkets pressjour.

En död under fredagsmorgonen

Fredagsvädret ser däremot ut att bli betydligt lugnare. SMHI har fortfarande kvar en varning i Hälsningland, där det fortfarande snöar ymnigt.

– Vi har kvar vi har fortfarande en varning kvar i Hälsingland, där snöar det ju en del nu, säger Emil Björck och tillägger:

– Det är där som snön är som kraftigast, men det ska mattas av nu under de kommande timmarna.

Samtidigt rapporterar TT att snön skördat ännu ett offer på grund av det hala och oberäkneliga underlaget. En man dog under morgonen efter att ha krockat med ett träd i närheten av Alnöbron utanför Sundsvall.

Mannen åkte av vägen i det snöiga väglaget och avled sedan av skadorna.

På E4:an i höjd med Umeå ska en ambulans ha kört ner i diket – vilket rapporterades in av förbipasserande bilar.

– Det är en ambulans som kört ner i diket, men det finns inga rapporterade personskador, säger vaktahavande vid polisen i Västerbottens län.

Nu rullar spårtrafiken igen

Samtidigt drabbades kollektivtrafiken i Göteborg med inställda avgångar.

Men denna gång var det mänskliga faktorer som ställde till det. Vid 10-tiden i dag rev en lastbil ner en kontaktledning nära Drottningtorget i centrala Göreborg.

Det här tvingade Göteborgs Spårvägar att bryta elströmmen till sitt ledningsnät i ett stort område, rapporterade TT.

Nu rullar trafiken igen, enligt Göteborgs-posten.

– Kontaktledningen är reparerad, strömmen tillbaka och många men inte alla vagnar rullar, säger man på spårvägens trafikledning.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 20-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert: