Två döda barn spolades upp på hotellstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP/Emrah Gurel

NYHETER

Två döda barn har spolats upp på den grekiska ön Kos.

De hittades på stranden tillhörande ett hotell på söndagsmorgonen. En av pojkarna var knappt ett år gammal och den andra inte äldre än fem år.

Ytterligare två barn har fallit offer för den stora flyktingkatastrofen.

På söndagsmorgonen hittades en död bebispojke, yngre än ett år gammal, på stranden intill ett hotell på ön Kos. Han hade på sig gröna byxor och en vit t-shirt.

Bara några timmar senare hittades också ett äldre barn, han var mellan tre och fem år, på samma plats. Pojken hade på sig blåa byxor och en rosa t-shirt.

Flydde i gummibåt

Myndigheter tror att barnen var från flyktingfamiljer som försökt nå grekiska Kos med gummibåt. Nu har kropparna, som såg ut att ha legat länge i vattnet, förts till sjukhus för obduktioner och dna-tester.

Grekland fortsätter kämpa för att klara av de hundratals migranter och flyktingar som varje dag kommer från kriget i Syrien. De kommer varje dag människor från Turkiet till Greklands östra öar som Lesbos, Kos, Samos och Agathonisi. Enligt FN:s flyktingorgan har över 310 000 flyktingar kommit till Grekland i år, och nästan 3 000 har dött eller försvunnit när de korsat havet.

Hundratals döda

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AFP ska Bryssel och Ankara i dag godkänna en plan som skulle kunna leda till att Turkiet hjälper den grekiska kustbevakningen i östra Egeiska havet. Det innebär att alla flyktingar som plockas upp ska föras tillbaka till Turkiet, där sex nya läger för upp till två miljoner människor skulle byggas.

– Om varje stat klarar krisen på egen hand, utan samordning med sina grannar, kommer flödet av flyktingar gå från ett land till ett annat, till allas kostnad, sade EU:s gränschef Fabrice Leggeri.

Under det senaste året har hundratals barn hittats döda efter att de försökt fly till Grekland med gummibåt.

I början av september hittades treåriga Alan Kurdis döda kropp på stranden i turkiska Bodrum. En bild på pojken blev sedan en brännpunkt för flyktingkatastrofen.

Publicerad: