Motala

Motalas "fula" singlar stöttas av näringslivet

Av: 

Mathias Asplund

NYHETER

Nu erbjuds singelrabatt i butikerna

Motalas singlar är landets fulaste, enligt en ny undersökning.

Nu får de singelrabatt på skönhetsbehandlingar och kläder, skriver Corren.

Motala är i topp på listan över Sveriges minst attraktiva invånare, enligt en färsk undersökning från nätdejtingsajten eDarling.

Sajtens användare har rankat hur de uppfattar sig själva. I Motala verkar invånarna lida av dålig självkänsla – samtidigt som stockholmarna ser sig som vackrast i landet.

Singelrabatt

Nu drar näringslivet igång en en kampanj för att göra Motalaborna snyggare. 18 lokala företag är med på tåget och ger under våren kommunens singlar rabatt på skönhetsbehandlingar och reapris på både träning och kläder.

Singlarna kan även boka tid för en personlig styling där de får goda råd och inspiration.

– Det är lätt att det går på gammal vana. Men här har de chansen att prova någonting nytt och få hjälp att hitta det som kanske bli pricken över i:et, säger centrumutvecklaren Lotta Eliasson till Corren.

Hon tycker inte att Motalaborna är särskilt oattraktiva, men att de kan "hotta till sig" och bli mer självsäkra.

"Förstör med ostbågar"

Aftonbladets kolumnist Fredrik Virtanen kommer från Motala. Han ser det inte som en slump att storstäderna toppar listan medan städer som Motala, Karlskoga och Sandviken skvalpar i botten.

– Det är väl kanske så att alla vackra har flyttat därifrån. Nej, om man tittar på den här undersökningen så är nästan alla som har den här självbilden från gamla arbetarstäder. Det gick omkring många skönheter på gatan sist jag var i Motala, så jag tror det är något med självbilden i arbetarsmåstäder, säger han.

Lider du av något sådant komplex?

– Ja, det har jag säkert gjort. Men med åren slutar man bry sig en smula och lever med det. Förstör kroppen med ostbågar och så vidare. Men Virtanen-grenen i Motala är ganska stilig faktiskt.

Vad tror du om närinslivets satsning?

– Det är typiskt näringslivet att tro att det handlar om träning eller kläder. Det är ju ett mentalt problem – att de som bor där har en skruvad självbild. Men staden har gjorts finare på senare år så varför inte en skönhetskur för invånarna också, om nu Rotary, Lions och näringslivet vill betala för det.

Betyder det här att stockholmarnas självbild är skruvad åt andra hållet?

– Det är väl exakt så. Självbilden definierar ekonomisk och social status och vanligtvis i storstäder är den högre medan man känner sig mer nedtryckt i småstäder, säger Fredrik Virtanen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motala

Relationer