Sverigedemokraterna

SD:are tror att jorden får besök av utomjordingar

Av: 

Niklas Svahn

NYHETER

Nu visar en kartläggning vilka konspirationsteorier som är populärast bland respektive partis väljare.

Var femte moderat tror på chemtrails – att flygplan sprider skadliga ämnen i luften med flit.

SD-sympatisörer tror att utomjordingar besöker jorden.

Det är föreningen Vetenskap och folkbildning som undersökt allmänhetens inställning till konspirationsteorier och pseudovetenskap. Där framgår också vilka partisympatier personerna har.

Vänsterpartister och miljöpartister tror tillexempel mer än andra grupper att läkemedelsindustrin arbetar för att hålla människor sjuka – i vinstsyfte.

Nästan var femte miljöpartist tror att månlandningen under Apollo 11 var en bluff. De tror i större utsträckning på att alternativmedicin behandlar hela människan, och har oftare en tro på healing, något de delar med kristdemokrater.

Chemtrails och utomjordingar

Nästan var femte moderat tror på så kallade chemtrails – att flygplan släpper ut giftiga ämnen för att påverka vädret, förbättra mobilteckning eller bara använda i biologisk krigföring.

SD-sympatisörer tror i högre grad än andra att ADHD är en påhittad diagnos. De tror också, mer än genomsnittet, på att utomjordingar besöker jorden.

Undersökningen har däremot fått kritik för sin redovisning, bland annat från Novus VD, Torbjörn Sjöström, som skriver på Twitter: "Att Vetenskap och folkbildning särredovisar partisympati på för små baser är mer underhållningsvärde än fakta."

Fotnot: Undersökningen genomfördes med Demoskops OnlinePanel, vilken är telefonrekryterad baserad på ett slumpmässigt urval. Intervjuerna gjordes under perioden 5 - 11 maj 2015, med totalt 1 113 svarande. Målgruppen var den svenska allmänheten över 18 års ålder.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger - nu upp till 25% rabatt!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sverigedemokraterna

Ufo