Rasistisk badskylt togs bort efter kritik

En badskylt vid en camping på Tjörn informerade på arabiska om att bara svenskar fick bada vid platsen. Efter kritik togs skylten bort.

Enligt campingägaren sattes skylten upp av misstag.

Skylten sattes upp vid en brygga på campingen Tjörnbro park. Bryggan ligger vid Tjörnbron, och har den senaste tiden har varit utsatt för skadegörelse.

Under måndagen sattes en skylt upp vid platsen. Texten på skylten är skriven på arabiska, och lyder så här:

"Absolut förbjudet att bada här. Det här privata området är till för svenska boende på campingen."

"Är de rasister eller?"

I området finns ett av Migrationsverkets boenden. Aftonbladet har talat med en man som tidigare bodde på hemmet och som nu ofta kommer dit på besök. När han besökte boendet i går debatterades skylten livligt.

– Jag frågade om någon av de som bor där hade förstört något vid platsen. De sa "Nej, aldrig." Alla reagerade på det här, säger mannen.

Flera av de boende tog illa upp av skylten.

– De undrade varför svenskar får bada men inte de. "Är de rasister eller?" sa de.

"Var ett missförstånd"

Både campingen och boendet sköts av en och samma person. Ägaren vill inte ställa upp i en intervju med Aftonbladet, men förklarar att det hela rör sig om ett misstag.

Enligt honom satt skylten bara uppe i en halv dag.

Ägaren förklarar att förbudsskylten sattes upp eftersom någon utsatt bryggan för skadegörelse den senaste tiden. Enligt ägaren är det personer på flyktingboendet som står bakom skadegörelsen.

Men tanken var aldrig att sätta upp en skylt om att bara svenskar får bada där. Tanken var att informera om att det inte är tillåtet att förstöra på området, förklarar ägaren.

Han säger också att han såg till att ta ner skylten när han fick reda på vad som stod på den.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN