Kidnappad flicka hittades död

avPer Kudo

1 av 5

Anneli-Marie, 17, kidnappades när hon var ute och gick med sin hund.

Pappan, en välkänd affärsman, krävdes på en miljon euro för att få tillbaka sin dotter.

Nu har tysk polis hittat sjuttonåringens kropp.

Bortförandet ägde rum under torsdagen i förra veckan. Anneli-Marie gick hemifrån med sin hund och en cykel vid 19.30-tiden på kvällen. Familjen bor i Meissen, en mindre stad i östra Tyskland.

Klockan 19.57 ringde kidnapparna upp flickans pappa, en affärsman som är känd i området, skriver NBC News.

Under telefonsamtalet med kidnapparna hörde pappan hur Anneli-Marie skrek i bakgrunden. Det var det sista han skulle höra av sin dotter.

Begärde stor lösensumma

Kidnapparna – som tros vara Markus, 39, och Norbert, 61 – begärde en stor lösensumma av affärsmannen. De krävde en miljon euro i utbyte mot dottern, skriver Daily Mail.

Efter samtalet gick pappan ut för att leta efter sin dotter. Han hittade då Anneli-Maries cykel och hennes hund inte alltför långt från hemmet.

Även dagen efter pratade kidnapparna i telefon med Anneli-Maries föräldrar. Föräldrarna lovade att betala lösensumman och bad kidnapparna att inte skada deras dotter. I ett öppet brev skrev de så här:

”Kidnapparna ska veta att vi kommer att gå med på deras krav så att vi kan ta vårt barn i våra armar igen.”

Men på måndagen kom det sorgliga beskedet.

Spårades med DNA

Anneli-Marie hittades då död vid en bondgård, skriver NBC News. Tidigare samma dag greps de två män som misstänks ligga bakom kidnappningen.

Misstankarna grundar sig bland annat på  DNA-spår som hittades på sjuttonåringens cykel. När polisen undersökte spåret fann de samma DNA hos en man som tidigare varit misstänkt för sexbrott. Polisen lyckades också spåra kidnapparnas mobiltelefoner.

I förhör lämnade en av männen information som ledde fram till att sjuttonåringens kropp kunde hittas, skriver NBC News. Polisen misstänker att männen dödade Anneli-Marie för att dölja sina spår, eftersom de inte använt sig av någon förklädnad när de kidnappade flickan.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet i Tyskland.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyskland