Tempelbomben i Bangkok

Man och kvinna jagas för terrorbomben

Av: 

Mathias Asplund

NYHETER

En thailändsk kvinna och en utländsk man jagas av polisen i Thailand efter det blodiga bombdådet i Bangkok för två veckor sedan.

Polisen har även gjort bombfynd i en ny lägenhet.

– Det här är material för bombtillverkning, säger Prawut Thavonsiri, polisens talesperson, enligt AP.

Lägenheten där polisen nu har slagit till hyrs av den thailändska kvinnan. Hon är nu efterlyst av polisen.

Hennes ID-kort visades på måndagen upp på nationell tv bredvid en illustration av en utländsk man av okänd nationalitet. Han ska också ha bott i lägenheten, enligt polisen.

Hittat bombmaterial

Polisens talesperson Prawut Thavonsiri sa på måndagen att man nu bland annat hittat konstgödsel, krut, digitala klockor och radiostyrda bilar, vars delar kan användas till fjärrstyrda detonationer.

Bombdådet inträffade vid helgedomen Erawan i centrala Bangkok den 17 augusti. 20 personer dog och över 120 skadades, många allvarligt.

"Nätverk" bakom dådet

I lördags greps en utländsk man med flera pass i en lägenhet där polisen hittade sprängmedel och material för bombtillverkning. Han hålls nu i förvar av militären, men polisen vet fortfarande inte vem han är.

– Hans nationalitet är inte känd, men vi är väldigt säkra på att han är en del av nätverket som genomfört bombdådet den 17 augusti, säger Prawut Thavonsiri, enligt AP.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tempelbomben i Bangkok

Bangkok

Thailand