9 bakverk som välte internet 2015

avViktor Adolfsson

Minns du alla sötsakerna?

Att göra om ett bakverk till något helt annat eller utforma det som olika kroppsdelar verkar ha varit trenden när 2015 ska summeras.

Semlor i alla dess former, snoppar, tuttar och en riktig skitbakelse.
När sötsaksåret 2015 sammanfattas är det här bakverken som fick oss att gilla, dela och ibland rasa på sociala medier:
1. Semmelwrap

Kom, sågs och segrade när alla tydligen gått och törstat efter ett mer modernt alternativ till den vanliga semlan. Kanske blir 2016 en tillbakagång till det mer traditionella?
2. Kanelbullekladdkaka

Det bästa av två världar och ett av de bakverk som ökade mest när det kommer till sökningar på Google under året.

3. Korv med bröd-semlan

Uppföljaren till semmelwrapen blev en svensk klassiker: Korv med bröd. Det visade sig dock att bakverket har en 18-årig historia.
4. Bajsbakelsen

Ja, den sålde faktiskt som smör trots dess utseende. Den här bakelsen gjordes i Trollhättan, för att uppmärksamma FN:s världstoalettdag.
5. Äppelrosor

I april släpptes en video av ”Cooking with Manuela” som skapade en trend på nätet och i Sverige. Många var det som försökte återskapa hennes äppelrosor.
6. Tjejsemlan

Vissa bakverk fick uppmärksamhet under 2015 för att de mest var dumma. Det ”nytänkande” konditoriet fick så mycket kritik att inte bara tjejer behövde förknippas med mini-semlan.
7. Tuttar med hallonmousse

Lagom till den rosa månaden oktober uppmärksammades bröstcancerforskningen på flera olika sätt. Det här var kanske ett av de mer ovanliga.
8. Snoppbakelsen

Under november ville ett konditori inte vara sämre – de passade på att göra snoppbakelser för att uppmärksamma kampen mot prostatacancer.

9. Lussesemla

Idén kanske inte är helt ny, men det här skulle säkert kunna förgylla en del lussebullar av den mer torra varianten. En perfekt julefterrätt?

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept