Brott

Elvis, 30, knivmördad - gärningsmän på fri fot

Av: 

Mira Micic

Oskar Forsberg

NYHETER

Elvis, 30, knivmördades i Malmö i fredags.

Hans förkrossade föräldrar vädjar till alla som vet något att höra av sig till polisen.

– Jag vill bara veta vad som hänt, säger hans mamma.

Ännu har ingen gripits för knivmordet på den 30-årige Elvis i Malmö.

Polisen efterlyser nu vittnen från Söderkullatorget där dådet inträffade. Det var i fredags vid 18-tiden på eftermiddagen som okända gärningsmän överföll och knivhögg Elvis.

Hans föräldrar är förtvivlade.

– Vi vet inte vad som hänt, säger hans mamma och gråter.

Olika uppgifter om dådet

Det har förekommit obekräftade uppgifter om att Elvis sagt till några ungdomar i en godisaffär att inte slänga godis på golvet. När han sedan kom ut ska han blivit överfallen. Enligt andra uppgifter ska gärningsmännen förväxlat Elvis med någon annan. Polisen vill i nuläget inte kommentera de uppgifterna.

– Det är så svårt att inte veta vad som hänt… Min son var en underbar kille, med hjärta av guld. Han hjälpte barn och tog med dem att spela fotboll. Jag vill bara veta vad som hänt honom, säger mamman.

Föräldrarna har godkänt att Aftonbladet publicerar en bild på sonen och vädjar nu till alla som vet något om händelsen att höra av sig till polisen.

– Det skulle betyda så mycket för mig att veta. Jag hoppas polisen hittar de skyldiga, säger mamman. De har fortfarande svårt att ta in det som hänt.

Blommor och ljus på torget

På Söderkullatorget i södra Malmö har vänner tänt ljus och lagt blommor, för att hedra Elvis.

– Han var en glad kille, som spred glädje omkring sig. Fotboll var hans stora passion, vi lärde känna varandra i gymnasiet då vi spelade tillsammans. När jag hörde vad som hänt, kunde jag inte tro att det var sant. Han bråkade aldrig med någon, hade hjärtat på rätt plats, säger en vän till Elvis.

Milenka Palac, som driver en pizzeria i närheten av platsen kände den mördade mannen. Hon säger:

– Det var en jättefin kille. Det som hänt är obegripligt. Hur kan man mörda folk så där? Det är hemskt.

När dådet inträffade i fredags var det väldigt mycket människor på platsen, enligt polisen. Nu vill man att flera vittnen hör av sig:

– Vi har redan förhört många men vi vill komma i kontakt med flera av de personer som såg den här händelsen, säger Linda Pleym vid polisen i Skåne.

Händelsen rubriceras som mord.

– En kartläggning av offrets sista timmar i livet är något som vi nu arbetar med. Vad han gjorde där på platsen och vad han gjort innan, säger Linda Pleym.

Fotnot: Tips till polisen kan lämnas på på telefonnummer 11414.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lyssna på en ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Brott

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Malmö