Kent Ekeroth (SD) i nytt krogbråk

SD-toppen: Det var fotbollshuliganer

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) var i natt inblandad i ännu en incident på krogen.

Efter att några andra gäster på James rockbar i Halmstad bett honom gå ska hans säpovakter börjat spreja pepparsprej och dragit fram en teleskopbatong.

– Det var en fotbollshuligangruppering som var inne på stället - inte vanliga fans, som inledde det aggressiva beteendet mot mig och tjejerna i mitt sällskap, skriver Ekeroth i ett mejl till Aftonbladet

Det var vid halv två i natt som riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) gick in på krogen James rockbar i centrala Halmstad.

– Folk reagerade på att han dök upp och det blev lite tryckt stämning men absolut inte hotfullt, säger en anställd på krogen.

Efter en stund gick tre andra gäster fram till SD-toppen.

– De bad honom att lämna, säger en annan kroggäst som blev vittne till alltihop.

Enligt vittnet vägrade riksdagsledamoten att gå därifrån.

– Efter en ordväxling på omkring 20 sekunder blev det total kalabalik. Ekeroths säpovakter tog fram pepparsprej och teleskopbatong.

”Fick tokspel”

Barpersonalen på James rockbar bekräftar vittnets uppgifter.

– Den här livvakten fick tokspel. Han började skrika ”backa” och sprejade vilt omkring sig med pepparsprejen. Flera gäster och våra ordningsvakter fick sprej på sig när de kom fram till platsen. Det var ett jävla tumult.

Flera ögonvittnen som Aftonbladet talat med är överraskade över vad de samtliga kallar för en ”överreaktion”.

– Det är mycket konstigt. Sådana här säpokillar är väl välutbildade, säger en av dem.

Till sist fick vakterna på James rockbar ut Ekeroth och hans sällskap.

– Jag fick ta hand om flera gäster som fått sprej på sig. En tjej stod i ett hörn och hulkade. Att spreja vilt omkring sig så att flera blir träffade är ruttet, säger en anställd på krogen.

– Den här säpovakten överreagerade något djävulskt, säger en i barpersonalen till Aftonbladet.

Sju polispatruller på plats

En ur barpersonalen är chockad över den kraftiga reaktionen.

– Det var ingen hätsk stämning eller någon lynchmobb. Så var det verkligen inte. Vi har vakter på stället som har jobbat i över tio år och kanske har använt sin batong en gång.

Han fortsätter:

– När någon använder batong och sprej på det sättet skulle man ju kunna tro att de var utsatta för livsfara. Det var de absolut inte. Om de upplevde att det var hotfullt eller tajt stämning kunde de väl frågat våra vakter om de kunde hjälpa dem ut. Detta var en otrolig överreaktion.

Strax innan klockan 03 var polisen på plats med sju patruller, varav några var bussar. Även hundpatruller larmades till platsen.

”Klämde åt min hals”

Kent Ekeroth bekräftar för Aftonbladet att ett bråk inträffat på James rockbar men vill inte kommentera Säpos agerande.

– Jag blev ofredad av en grupp personer i Halmstad och säkerhetspolisen/polis ingrep mot dem. I övrigt får ni fråga Säpo om säkerhetsfrågor, skriver han i ett mejl.

Han skriver att det var en ”fotbollshuligangruppering” som var på krogen.

– De positionerade ut sig omkring oss inledningsvis och använde visselsignaler. De gick sedan emot oss och då drog Säpo batong. Vakterna på stället var rädda för det här gänget.

– Det var alltså en fotbollshuligangruppering som var inne på stället – inte vanliga fans, som inledde det aggressiva beteendet mot mig och tjejerna i mitt sällskap, bl a när en i huligangänget klämmer åt min hals, skriver han.

Nattens händelse är inte första gången Ekeroth hamnar i bråk på krogen. I december i fjol hällde en kvinna på Soap bar i närheten av Stureplan ett glas vatten på honom. Hon dömdes sedermera till böter.

I januari var Kent Ekeroth inblandad i en annan krogincident. Då fördes SD-toppen ut från innekrogen Nosh and Chow av restaurangens vakter.  Han anklagades den gången för att ha kränkt en kvinna på ett, enligt restaurangen, "extremt förnedrande sätt".

Publisert: